Toomas LungeFoto: Heiko Kruusi
Inimesed
26. oktoober 2020, 16:04

Toomas Lunge rääkis pojale lapsepõlves hirmujutte: mäletan, kui tõsiselt ta mind vaatama jäi, ja sain aru, et panin natuke üle

Toomas Lunge meenutab saates "Käbi ei kuku...", et kui poeg Ott Marten oli alles kuueaastane, rääkis ta pojale teadlikult hirmujutte, mis läksid kohati ehk üle võlligi.

"Meil oli olnud mingi pahandus ja mul oli talle rahateemaline jutt. Vaatasin Otile tõsiselt otsa ja ütlesin, et mina toon perele kogu raha, millest me elame, aga teen seda nii kaua, kuni tema saab 18aastaseks. Kohe, kui see juhtub, panen mina jalad seinale ja see on tema ülesanne. Mäletan, kui tõsiselt Ott mind vaatama jäi, ja sain aru, et panin natuke üle," räägib ta.

Samuti oli Toomasel hirmujutt juhuks, kui poeg peaks hakkama alkoholi jooma või suitsetama. "Ütlesin talle: "Vaata, Ott, mina olen lühike, su ema on üsna lühike ja minu vanemad on üsna lühikesed. Võib-olla su emapoolne vanaema on oma vanuse kohta üsna pikk, aga see on ka ainus geen, mille peale sa loota saad. Kuid sa võid selle kohe purustada, kui hakkad suitsetama või muid lollusi tegema. Ainus lootus on panustada vanaema Marta peale ja hoiduda igasugustest asjadest, mis su kasvamist pärsiksid."," meenutab Lunge.