Eurovision 2019 finaalFoto: Jörgen Norkroos
Üritused
26. oktoober 2020, 13:43

Eurovisionil osaleb järgmisel aastal 41 riiki

2021. aasta Eurovisionil osalevad kõik 41 riiki, kes pidid võistlusest osa võtma ka tänavu.

Eurovisioni tegevjuht Martin Österdahl rõõmustab, et nii paljud riigid aitavad pärast keerulist aastat Eurovisioni tagasi tuua. "Meil on ääretult hea meel, et täpselt samad riigid, kes pidid võistlema tänavu, osalevad ka järgmisel aastal. Arendame jätkuvalt koos ringhäälingutega välja nelja eri stsenaariumi ja oleme kõikide osalejatega ühenduses. Töötame selle kallal, et keerulisele olukorrale vaatamata tuua 180 miljoni vaatajani põnevust ja uuendusi."

Eurovisioni peaprodutsent Sietse Bakker ütleb, et tal on hea meel, et kõik osalejad tahavad endiselt Rotterdami tulla. "See näitab, et nad usuvad Hollandi võimekusse korraldada järgmisel aastal edukas Eurovisioni lauluvõistlus. Oleme seadnud väga kõrged nõudmised, et korraldada kolm imelist otseülekannet 180 miljonile inimesele. Selle saavutamiseks töötame käitumisjuhendi kallal, mis kindlustab töötajate, osalejate, pressi ja külaliste heaolu."

Eurovisioni poolfinaalid toimuvad tuleva aasta 18. ja 20. mail ning finaal 22. mail.

Tänavune Eurovision jäi koroonapandeemia tõttu ära. Kuigi paljud riigid on juba otsustanud, et saadavad järgmisel aastal lauluvõistlusele sama artisti, kes pidi neid esindama tänavu, on Eesti otsustanud korraldada uue konkursi, mille võitja selgub 6. märtsil 2021.