Varro Vooglaid ootab ära piiskop Philippe Jourdani seisukoha.Foto: Teet Malsroos
Eesti uudised
22. oktoober 2020, 14:13

PAAST LÄBI: Varro Vooglaid naasis paavsti sõnavõtu ajendil Facebooki (2)

SA Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks (SAPTK) asutaja Varro Vooglaid kirjutab Facebookis, et teated paavsti kolmapäeval avaldatud sõnavõtust, kus too kiitis heaks samasooliste paaride tsiviilliidu, on ka temani jõudnud. Uudis on sedavõrd põrutav, et Vooglaid otsustas katkestada veidi üle kuu kestnud Facebooki-paastu.

Varro Vooglaid kirjutab, et eile levis kulutulena kogu Lääne meedias ja ka kõigis Eesti peavooluväljaannetes uudis, kus toodi esile, et paavst Franciscus väljendas toetust kooseluseaduse laadsete homopartnerlusseaduste vastuvõtmisele.

Vooglaiu sõnul on mitmed ajakirjanikud temalt küsinud, kas SAPTK loobub nüüd vastuseisust kooseluseadusele, kui isegi paavst on öelnud, et sellised seadused tuleks vastu võtta. „Minu vastus on olnud ja on siin ka teistele ajakirjanikele lühike ja konkreetne – olen öelnud, et küsitagu kommentaari katoliku kiriku juhilt Eestis, kelleks on teatavasti piiskop Philippe Jourdan,“ sõnab Vooglaid, lisades, et ka teda ennast huvitaks väga Jourdani vastus küsimusele, kuidas mõista paavst Franciscuse poolt öeldut kiriku senise täiesti selge õpetuse kontekstis, kus on ühemõtteliselt väljendatud paavst Franciscuse seisukohale risti vastupidist positsiooni.

Vooglaid lisas postituses, et kommenteerib paavsti öeldut ka omalt poolt, sest tema arvates on tegu ülimalt tõsise küsimusega. Samas soovib ta hoiduda lähematest kommentaaridest seni, kuni piiskop Jourdan on oma hinnangu andnud või keeldunud hinnangu andmisest – mida ta küll Vooglaiu sõnul teha ei tohiks.