Kristjan LüüsFoto: Martin Ahven
Inimesed
20. oktoober 2020, 22:01

Kristjan Lüüs avaldab toetust seksuaalvähemustele: see keda keegi teine armastab, ei võta meilt midagi ära ja pole perversne (15)

Pärast siseminister Mart Helme kommentaare seksuaalvähemuste kohta, käivitus diskussioon geide eluolu kohta Eestis. Seksuaalvähemustele näitab toetust näitleja Kristjan Lüüs.

"Hei, sina, homofoob! Sina samuti, rassist! Mu sõbralist hakkab täituma ja just sina oled oodatud rõõmsalt siit minema tõmbama. Õnneks te aeg-ajalt väljendate oma piiratud maailmavaadet, kuid ükshaaval võtab teie kustutamine liiga palju aega minu elust," kirjutab Lüüs Instagramis.

"Kui sa veel pole vihast õhku täis läinud, siis ehk on veel võimalus olla korralik human! Nii mõnigi mu hea sõber oli kunagi oma vaadetelt just selline, aga siis juhtus midagi mõeldamatut – ta suutis hoida avatud meele ja mõista, et see keda keegi teine armastab, ei tee teda ennast vähemaks, ei võta temalt midagi ära, ei ole perversne – vaid sina oled oma Onu Heino naljadega ja aru saamata, et ei on ei," tõdeb näitleja. "Kui inimene palub, et ära ütle talle neeger, siis kedagi ei huvita, et sa alati oled nii öelnud. Sulle öeldi terve põhikooli aeg kusik, aga ma ei kutsu sind nii!"

"Nüüd võta oma haavunud heteromehe/-naise ego, mis arvab, et kõik maailma geid tahavad just temaga magada ja kommenteeri siit lahkudes veel viimast korda miskit, mis su arengutasemele vastab, täiskasvanud inimene," lisab Lüüs. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

❤Hei, Sina, homofoob! Sina samuti, rassist!❤ Mu Facebooki sõbralist hakkab täituma ja JUST SINA oled oodatud rõõmsalt siit nihhi tõmbama 🥰👍Õnneks te aeg-ajalt väljendate oma piiratud maailmavaadet, kuid ükshaaval võtab teie kustutamine liiga palju aega minu elust 🙃 Teisipidi, kui sa veel pole vihast õhku täis läinud, siis ehk on sul veel võimalus olla decent human 🥰 Nii mõnigi mu hea sõber oli kunagi oma vaadetelt just selline, aga siis juhtus midagi mõeldamatut - ta suutis hoida avatud meele, mõista, et see keda keegi teine armastab, ei tee teda ennast vähemaks, ei võta temalt midagi ära, ei ole perversne - vaid sina oled oma Onu Heino naljadega ja aru saamata, et "ei on ei". Ja kui inimene palub, et ära ütle talle neeger, siis kedagi ei koti, et sa alati oled nii öelnud. Sulle öeldi terve põhikooli aeg kusik, aga ma ei kutsu sind nii 😂 Nüüd võta oma haavunud heteromehe/-naise ego, mis arvab, et kõik maailma geid tahavad just temaga magada ja kommenteeri siit lahkudes veel viimast korda miskit, mis su arengutasemele vastab, täiskasvanud inimene 😎✌ 📸: @mihkeluba

A post shared by Kristjan Lüüs (@lyysmees) on