Robert RedfordFoto: Reuters/Scanpix
Inimesed
20. oktoober 2020, 10:42

ÄÄRETU LEIN: Robert Redfordi poeg suri vähki

Robert Redford (84) leinab oma poega Jamesi, kes suri reedel 58aastasena vähki.

Redfordi esindaja Cindi Berger ütles ajakirjale People, et Robert leinab koos perega ja palub privaatsust. „Lapse kaotuse puhul on lein mõõtmatu. Jamie oli armastav poeg, abikaasa ja isa. Ta elab edasi oma lastes, kunstis, filmides ja pühendumuses looduskaitsele ja keskkonnale.“

Ajakirja People teatel sai Jamesile saatuslikuks sapijuhavähk maksas. Kurba uudist kinnitas James Redfordi abikaasa Kyle, kellega ta oli abielus olnud 32 aastat.

„James suri täna. Oleme lohutamatus leinas. Ta elas imekaunist, tähendusrikast elu ja teda armastasid paljud. Olles temaga 32 aastat abielus olnud, olen kõige tänulikum kahe imelise lapse eest, kelle me üheskoos suureks kasvatasime. Ma ei tea, mida me kaks viimast aastat ilma nendeta teinud oleksime,“ viitab Kyle mehe pikale võitlusele ränga tõvega.

Lesk rääkis kohalikule lehele, et Jamesi lapsepõlveaegne maksahaigus oli kaks aastat tagasi uuesti välja löönud. Redfordi pojal oli diagnoositud haruldane autoimmuunhaigus, mis kahjustab maksa. 1993 tehti talle kaks maksasiirdamist. Vähk avastati mullu novembris, kui ta ootas järjekordset maksasiirdamist. 

Redfordil oli esimesest abielust Lola Van Wageneniga neli last. 1959. aastal ilmale tulnud esikpoeg Scott suri kahekuuselt äkksurma. Aasta hiljem õnnistati Lolat ja Robertit tütrega, kes sai nimeks Shauna Jean. James tuli ilmale 1962. aastal ja teine tütar Amy kaks aastat hiljem. 1985. aastal Lola ja Robert lahutasid. 

2009 abiellus Redford oma kauase elukaaslase, Saksa päritolu multimeediakunstniku Sibylle Szaggarsiga.