Jalmar VabarnaFoto: Martin Ahven
Inimesed
19. oktoober 2020, 13:25

Jalmar Vabarna: oli periood, kui sai kapi pealt külapoistele Priimat pätsatud ja selle vastu respekti saadud

Rööprähklejast muusik Jalmar Vabarna räägib Raadio 2 saates „Röster“, et vanuse suurenedes tuleb rohkem leida aega ka endale ja perele. „Varem võisin ka pühapäeval õhtuni tööd teha, aga nüüd olen juba 33aastane ja pere tahab tähelepanu ning elu nautimist. Kõike tuleb võtta mõistusega.“

Saates meenutab Jalmar ka perioodi, kui oli väikest viisi pätipoiss. „Vahel sai näpatud viis krooni, mille eest sai ostetud hunnik head ja paremat. Mu isa vedas ka kioskit, sealt sai kauba saabudes vahel paar üllatusmuna salaja võetud. Õnneks harjumust külge ei jäänud, see oli lihtsalt mingi periood, kui sai kapi pealt külapoistele Priimat pätsatud ja selle vastu respekti saadud. Vanasti olid lihtsalt teised valuutad,“ muheleb ta.

Lisaks avaldab Vabarna, et enne, kui võttis kätte kitarri, õppis ta akordionit. „Minu naabril, Hundi Paulil oli kodus akordion. Käisin nende juures seda harjutamas, aga proovid muutusid järjest vaevalisemaks – küll ei viitsinud, siis oli tüli, siis ei tahtnud minna. Sain aru, et ma pean ikka mingi muu pilli võtma ja siis tuli kitarr.“ Lisaks mängis ta paar aastat klassikalist klaverit, aga see ei köitnud teda samuti.