Merlyn UuskülaFoto: Daisy Lappard/Ajakirjade kirjastus
Inimesed
19. oktoober 2020, 11:37

MERLYN UUSKÜLA KÜMBLEB KÜPROSEL: inimesed uurivad, kuidas ma siia sain – nagu oleks Vene aeg tagasi! (1)

Kui mitmed eestlased nägid täna hommikul aknast välja vaadates ehmatusega, et öösel on lumi maha sadanud, siis lauljatar Merlyn Uusküla avas silmad eksootilisel palmisaarel. "Päeval on sooja 27 kraadi, öösel 21 ja merevesi on 26 kraadi – siin on kõik väga-väga hästi," õhkas ta.

Rerto FM-i hommikuprogrammi saatejuht Rauno Märks võttis täna kõne Eestist rohkem kui 3000 kilomeetri kaugusele Küprosele, et uurida, kas Merlyn Uusküla on ikka puhkusereisil või on tema Instagramis valeinfo ja vanad puhkusefotod. "Olen päriselt ka Küprosel. Päike paistab, ilm on soe ja jube mõnus on puhata," rõõmustas lauljatar telefoniintervjuus

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Love sunsets💕🌅 #sunset #terrace #cyprus #ladyinred❤️

A post shared by 🔱Merlyn Uusküla🔱 (@merlynofficial) on

Saatejuht hindas, et reisimine pole preagu just kõige lihtsamini organiseeritav tegevus. Uusküla aga märkis, et läks Eestist Küprosele otselennuga ning organiseeris kogu reisi ise. "Kui ma esimesi reisipilte üles panin, siis kirjutas mulle paarkümmend inimest. Nagu oleksime ajas tagasi läinud ja oleks Vene aeg ning ma oleks välismaale tuusiku saanud. Kõik uurivad, et kuidas ma sinna sain," kirjeldas Uusküla poleemikat, mis tema reisi ümber toimub. 

"Euroopas on olemas jätkuvalt soojasid kohti, kus saab puhata. Ja üks nendest kohtadest on Küpros, mida peetakse praegu parimaks puhkusekohaks. Siin on nakatumine väga madal hetkel. Ka maski kandmise nõuded ja üleüldse nõuded on üsna turistisõbralikud," lisas ta.

Olgu öeldud, et välisministeeriumi kodulehel, kus värskendatakse andmeid igal reedel, on Küprose juurde märgitud nakkuskordaja 42,8. Haiguste ennetamise ja tõrje Euroopa keskuse 18. oktoobri andmed ütlevad, et Küprose 14 päeva nakkuskordaja on 64,8. Reisimisel soovitab välisministeerium regulaarselt nakkuskordajad üle vaadata. Riskiriigiks loeb Eesti riiki, kus koroonaviirusesse nakatumine on 47,8 haigusjuhtu 100 000 inimese kohta või kõrgem. Eesti enda nakkuskordaja on 19. oktoobri seisuga 35,3. 

Uusküla hindas, et inimesed ei julge reisida meedias ilmunud info ja valitsuse seisukohavõttude tõttu. "Ma olen rääkinud teiste turistidega ka ja mulle tundub, et eestlased on oluliselt rohkem hirmul kui teised rahvused." Lauljatar märkis aga, et kaasmaalased ei tohiks lasta hirmul endast võitu saada ja võiks keerulisest ja stressirohkest aastast ka ise puhata. "Minu sõnum on see, et ärge istuge kodus ja palun minge reisile! Immuunsüsteem ongi siis nõrk, kui päikest ei saa ja ei puhka."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Magic moments... ✨✨ #cyprus

A post shared by 🔱Merlyn Uusküla🔱 (@merlynofficial) on