Julie Walters (vasakul), Meryl Streep ja Christine Baranski filmis "Mamma Mia!". Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
18. oktoober 2020, 12:00

„Mamma Mia!“ täht usub, et tema vähktõve põhjustas näitlejatöö

Teenekal inglise näitlejannal Julie Waltersil diagnoositi kaks aastat tagasi kolmanda staadiumi soolevähk. Nüüd on "Harry Potteri" ja "Mamma Mia!" täht otsustanud näitlejatööst taanduda - ta usub, et just tema amet oligi vähki põhjustanud.

70aastane Walters avalikustas oma haiguse alles pärast seda, kui arstid olid ta pärast pikka ravi terveks tunnistanud. Nüüd ütleb Julie The Timesi intervjuus, et ei taha enam näidelda. Kui onkoloog temalt küsis, mis võis tema arvates haiguse põhjustada, tuli Waltersile esimesena pähe tema töö. "Seda põhjustas näitlemine. Kuna ma võtan seda nii tõsiselt. Pean selles üleni sees olema. Kõik peab olema täpipealt nii, nagu vaja. See on väga stressirohke."

Waltersi sõnul suurendab näitlejate stressi elu avalikkuse ees. "Sind kritiseeritakse. Töö on stressirohke ja kui ma töötan, siis ma ei maga. See pole tervisele hea."

Mõnes mõttes olnud diagnoos kergenduski. "Osa minust ahastas: "Oh issand! Mul on vähk! Oh issand!"," rääkis ta lehele. "Aga teine osa minust rõõmustas: "Ma ei pea enam töötama. Ma võin sellest oravarattast maha astuda.""