Silvia IlvesFoto: Kuvatõmmis/Youtube.com
Saund
15. oktoober 2020, 10:49

VIDEO | Silvia Ilves esitab imeilusa muusikapala Kurna mõisa varemetes: hoidkem ja hooligem oma ajaloost! (1)

Tšellist Silvia Ilves esitab Bachi kuulsat loomingut  „Tšellosüit nr. 1 - Prelüüd“ Kurna mõisa varemetes.

Liikudes mööda Rae valda ja laiemalt meie ilusat Eestimaad, näeme tihti vanu väärika ajalooga hooneid, mis kahjuks on jäänud väga kahetsusväärsesse seisukorda. Siinsamas Kurna küla pargis asub tõeline pärl, vana mõisahoone, mis on üle elanud raskeima hoonega juhtuda võiva õnnetuse – tulekahju.

Tänu vallale ja kohalikule aktiivsele külaseltsile on mõisa ümbritsevast pargist saanud ilus ja atraktiivne puhkamise, sportimise ja vaba aja veetmise koht, kuid vana, eraomandisse kuuluv mõisahoone laguneb järjest rohkem.

Kõik see pani suvel pargis kontserti andnud muusiku Silvia Ilvese, Rae Kultuurikeskuse juhi Toomas Aru ja kohaliku foto- ja videograafi Ott Katteli mõtlema laiemalt taoliste ajalooliste hoonete olukorra üle Kurnas ja Eestis ning koos jõuti mõttele teha muusikavideo, millega olukorrale tähelepanu pöörata.

Video võtted toimusid septembris Kurna mõisa varemetes. Idee autorid on Silvia Ilves, Ott Kattel ja Toomas Aru, video filmis ja monteeris Ott Kattel. „Hoidkem ja hooligem oma ajaloost, ilu päästab maailma!“ ütlevad nad.