Renate Blauel ja Elton John oma pulmapäeval 14. veebruaril 1984.Foto: Mike Anthony/CAMERA PRESS/VIDA PRESS
Inimesed
15. oktoober 2020, 10:30

Elton ja tema eksnaine jõudsid kohtuvälisele kokkuleppele

Sir Elton John on jõudnud kohtuvälisele kokkuleppele oma eksnaise Renate Blaueliga, kes nõudis temalt väidetavalt miljoneid eurosid valuraha.

Elton abiellus saksa heliinseneriga 1984. aastal, kuid mõistis õige pea, et ei suuda oma homoseksuaalsust maha suruda. 1988. aastal lahku minnes olid Renate ja Elton allkirjastanud lubaduse oma abielust mitte rääkida. Kuid superstaar paljastas oma abielu üksikasju nii eluloofilmis „Rocketman“ kui ka mälestusteraamatus.

Sir Eltoni advokaatide tiim tunnistas küll lahutuslepingu olemasolu, kuid eitas selle rikkumist ja psühholoogilise kahju tekitamist. Kuid Blaueli advokaat Adam Wolanski ütles BBC Newsi teatel, et staar oli eksnaise depressiooni ja ärevushoogudega väga hästi kursis. Eluloofilm ja -raamat olevat tekitanud ajakirjanduses taas huvi Renate isiku vastu (üks ajakirjanik oli üritanud Blauelit tema kodukülast, kus ta nüüdsel ajal uue nime all elab, üles otsida) ning see olevat tema hingehädasid üksnes teravdanud. Eltoni ebadiskreetsuse tõttu on tema eksnaine pidanud viimastel aastatel kulutama tuhandeid naelsterlingeid psühhoteraapiale ja ravimitele.

Tõestamaks, et Elton oli Renate psühholoogiliste probleemidega kursis, kirjeldas Wolanski kohtupabereis Renate enesetapukatset mesinädalail, aga ka abieluaegseid paanikahoogusid. Blauel üritas St Tropez’ kuurordis endale diasepaamitablettidega otsa peale teha, kui tema mees teatas, et nende abielust ei tule midagi ja et Renate peab lahkuma. Elulooraamatus kirjutas Elton, kuidas ta oli üritanud oma homoseksuaalsust alla suruda, kuid see ei läinud korda. Ta elanud rängalt üle, et pidi Renatet kurvastama.

Nüüd teatasid Eltoni advokaadid: „Mõlemad osapooled teatavad rõõmuga, et on lahendanud juhtumi viisil, mis tunnistab Renate privaatsusevajadust. Renate omalt poolt tunnistab, et Elton on temaga viimased 30 aastat käitunud väärikalt ja lugupidavalt ning on alati olnud suurema heameelega valmis teda aitama. Tulevikus ei räägi nad avalikult ei teineteisest ega oma abielust ning antud juhtumis rohkem kommentaare ei anna.“