Indrek „Summer“ RaadikFoto: Aldo Luud
Inimesed
14. oktoober 2020, 13:32

The Tuberkuloitedi laulja Indrek Raadik bändiliikme surmast: arvati, et ta saab haiglast koju, aga kaks tundi hiljem...

„Eelmisel nädalal oli tal haigushoog, mistõttu viidi ta haiglasse,“ selgitas The Tuberkuloitedi laulja Indrek „Summer“ Raadik bändikaaslase Marek Piigerti lahkumist Retro FM-i hommikusaates „Ärkamisaeg“.

Tegemist oli juba teise ansambli algkoosseisu kuulunud liikmega, kes siitilmast lahkunud on. The Tuberkuloited andis mais Õhtulehe vahendusel veebikontserdi, kus laulja Indrek „Summer“ Raadik teatas, et suri ansabli algkoosseisu kuulunud kitarrist Aivar Kandla. 

„Aivari juhtum, mis kevade paiku aset leidis, on minemas selles suunas, et tegemist on vist mõrvaga. Sinnamaani kui ei ole aga kohtuotsust, ei saa kedagi süüdi mõista,“ sõnas ta.

Summer sai mõned päevad tagasi Mareki tütre käest info, et isa on surnud. „Tal olid terviseprobleemid. Suve alguses kadus nägemine ära, aga käis arstide vahet ja sai oma nägemise tagasi. Nüüd eelmisel nädalal oli tal haigushoog, mistõttu viidi ta haiglasse. Kõik oli okei ja arvati, et võib-olla saab koju, aga kaks tundi hiljem helistati, et paraku ta suri,“ selgitas Summer. „Minule teadaolevalt peaks lahkamine olema täna või homme, reedel on ärasaatmine,“ lisas muusik.

„Nii Aivar kui ka Marek on minu elus mänginud viiulit. Mingil ajahetkel on nad mulle tähtsad sõbrad olnud,“ sõnas Summer ning selgitas, miks toona liikmete teed lahku läksid. „Ansambli nõudmised muusikalises mõttes tõusid, nende tempo ei tulnud kaasa. Seetõttu me nad bändist toona vabastasime.“

Bändikaaslaste surm elu mõjutanud ei ole. „Võtan surma loomuliku osana meie igapäevaelust. Me sureme, sünnime ja elame – see ei ole midagi traagilist, lihtsalt elutee saab otsa.“ Needuseks bändiliikmed Aivari ja Mareki surma ei pea.