Hertsoginna tänavu märtsis Essexi koolis kõnet pidamas. Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
14. oktoober 2020, 10:30

Hertsoginna Meghan võrdleb sotsiaalmeedia kasutajaid narkomaanidega (2)

Prints Harry abikaasa Meghan pidas maailma mõjuvõimsamate naiste virtuaalkohtumisel veerandtunnise kõne, millest lõviosa pühendas sotsiaalmeedia ohtudele. Enne printsi mõrsjaks saamist oli USA näitlejanna pidanud edukat elustiiliblogi ja tema Instagrami kontol oli ligi kaks miljonit jälgijat.

"Siin ilmas on väga vähe asju, mille puhul nendega tegelevat inimest nimetatakse kasutajaks," märkis hertsoginna (39) väljaande Fortune korraldatud virtuaalkohtumisel. "Kasutajateks nimetatakse uimastisõltuvuses inimesi ja kasutajateks nimetatakse sotsiaalmeedias tegutsevaid inimesi," vahendab Daily Mail. Meghani sõnul tekitab miski sotsiaalmeedia algoritmides inimestes sõltuvust, "mis minu arvates on paljude inimeste jaoks väga ebatervislik". 

Ka hiljutises Netflixi dokfilmis "The Social Dilemma" võrreldakse sotsiaalmeedia kasutamist uimastipruukimisega, märgib Daily Mail. Meghan ütles virtuaalkohtumisel, et pole juba väga kaua aega sotsiaalmeedias olnud. Briti kõmuleht toonitab: tegelikult oli Meghan aastaid mõjukas blogipidaja ning reklaamis oma sotsiaalmeediakontodel oma näitlejatööd. Koos prints Harryga rajas ta Instagrami konto Royal Sussex, mille oli sunnitud pärast Briti kuningakojast lahkumist kinni panema.