Foto: ÕL kollaaž/Teet malsroos, Tiina Kõrtsini
Eesti uudised
12. oktoober 2020, 16:46

Kohus võttis Aivar Mäe hagi Jelena Skulskaja vastu menetlusse

„Ma olin ainus julge naine, kes oma nime all julges toimunust rääkida. Minu julguse eest rääkida – ja oma nime all rääkida – kaasneb nüüd minu elu esimene kohtuhagi,” nentis Jelena Skulskaja Eesti Päevalehele. 

Aivar Mäe ja tema advokaadi poolt 17. juulil kohtusse esitatud hagi võeti 23. septembril menetlusse.

„Me tegime juuli alguses hagi eelhoiatuse. Skulskaja teadis, et see (hagi – toim.) tuleb,” selgitas Mäed esindav vandeadvokaat Paul Keres.

Skulskaja advokaat Robert Sarv selgitas, et kohus kohustas vahepeal kõrvaldama hagis esinevad puudused ning võttis hagi menetlusse 23. septembril.

Refereeritud artikli täisteksti loe Eesti Päevalehest.

Suvel kirjutas Skulskaja Postimehes, kuidas aastatel 2007-2008 Vene Teatri nõukogu esimees Aivar Mäe temaga toona käitus. Ta viitas artiklis ka 2009. aastal Postimehes avaldatud arvamusloole, kus ta juba siis Mäe käitumist kritiseeris.

Aivar Mäe nõuab kohtu kaudu Jelena Skulskajalt seitsme Postimehes ilmunud ning kuue Õhtulehes ilmunud väite ümberlükkamist.

„Ma olen kirjanik ja ajakirjanik ning vastutan oma avaldatud sõnade eest,”  ütles Jelena Skulskaja  pärast Õhtulehele teemat kommenteerides. Kirjanik tunnistab, et tal ei ole oma väidetele tunnistajaid. „Kuidas ma saan seda tõendada, kui kõik juhtus, kui me olime kahekesi,” küsib Skulskaja.