Trad.Attack!Foto: Martin Ahven
Saund
12. oktoober 2020, 15:26

Hea töö! Trad.Attack!-i plaat ja lugu pääsesid Grammyde eelvalikusse

Ansambel Trad.Attack! teatab fännidele ja kuulajatele, et nende viimane album „Make Your Move“ on pääsenud 63. Grammyde jagamise eelvalikusse. Jalmar Vabarna rääkis Õhtulehele juba oktoobri alguses, kuidas selline asi võimalik on.

„Sinna saamine on paras kunst, kuna seal on mingid teatud reeglid ja päris nii ei ole, et igaüks saab oma plaadi esitada,“ rääkis Jalmar pärast Etnokulpide jagamist, kus Trad.Attack! sai kaks auhinda. „Saime plaadi eelvalikusse ühe USA kontakti kaudu, kelle oleme saanud tänu esitlusfestivalil Folk Alliance käimisele,“ räägib Jalmar. Plaadil on väga reaalne võimalus sadade ja tuhandete teiste seast Grammy nominatsioonini jõuda. Muide, ka lugu „Armasta mind“ on sinna esitatud – parima kaasaegse folgi loo kategoorias. Nüüd jääbki üle vaid oodata, mil nominendid teatavaks tehakse. See peaks juhtuma millalgi käesoleval sügisel.

„Nagu öeldakse – oma mõtete ja soovidega tuleb ettevaatlik olla, sest need võivad täide minna. 2017. aastal rääkisime „Hommik Anuga“ saates oma unistusest püüelda Grammyde poole,“ teatab bänd. „Eelselektsioonis on küll palju albumeid, lugusid ja artiste, aga meie jaoks on see juba võit! Ükski meie album pole kunagi nii kaugele jõudnud!“