Sean Connery ja Margaret Nolan „Kuldsõrmes“.Foto: ddp images/VIDA PRESS
Inimesed
12. oktoober 2020, 13:17

Suri „Kuldsõrme“ Bondi-tüdruk Margaret Nolan

76 aasta vanuses on surnud inglise näitleja ja kunstnik Margaret Nolan, kes on ennekõike tuntud Bondi-filmist „Kuldsõrm“ (1964).

Nolani poeg Oscar Deeks ütles väljaandele Variety, et tema ema suri 5. oktoobril. Bondi-tüdruku surma põhjust pole teatatud.

Esimesena teatas Nolani surmast stsenarist ja režissöör Edgar Wright („Baby Driver“), kelle mulluses õudusfilmis „Last Night in Soho“ oli Margaret väikese rolli teinud. Tema sõnul oli näitlejanna 1960. aastate cool’i kehastus – mängis Bondi-filmis, esines koos The Beatlesiga filmis „A Hard Day’s Night“ (1964) ning osales ka brittide kuulsates „Carry On“-komöödiates. 

Variety toonitab, et Nolan mängis „Kuldsõrmes“ Bondi massööri Dinki ning kuldseks võõpamisega lämmatati filmis hoopis näitlejanna Shirley Eatoni tegelaskuju Jill Masterson. Kuid Margaret poseeris kuldseks värvituna ja kuldsete bikiinide väel nii filmi avalõigus, plakatitel, plaatidel kui ka raamatutes.  

Nolan mängis karjääri jooksul arvukates filmides ja paljudes lavastustes ning hilisemas elus keskendus kunstile, paistes silma fotomontaažide poolest.