Koroonapandeemia tõttu on Broadway teatrid vähemalt mai lõpuni suletud.Foto: AFP/Scanpix
Teater
12. oktoober 2020, 12:45

Broadway jääb suletuks vähemalt 2021. aasta juunini

Koroonapandeemia on andnud Broadway teatritele ränga hoobi – kui veel hiljuti usuti, et New Yorgi teatrid saavad uksed avada jaanuaris, siis nüüd teatati, et etendusasutused jäävad suletuks vähemalt 30. maini 2021.

Broadway produtsente ja teatriomanikke ühendav Broadway League andis teada, et kevadeks plaanitud etenduste piletimüük on katkenud, vahendab Deadline.com. Suvel loodeti, et New Yorgi menuteatrid avatakse septembris, seejärel lükati tähtaeg järgmise aasta jaanuari, kuid selgus, et heal juhul kestab seisak 30. maini 2021. Broadway menuetendused on New Yorgi suuremaid turismiatraktsioone, märgib AFP. Ainuüksi mullu tõi sealne piletimüük sisse umbs 1,75 miljardit dollarit.

Ka Londoni meelelahutuskeskuse West Endi teatrid on alates 16. märtsist saadik suletud olnud. Maailma pikima staažiga lavastus, 1952. aastast peale Londonis mängitud Agatha Christie „Hiirelõks“ pidi 23. oktoobril uuesti lavale naasma, kuid Covid-19 tõttu lükati etendused teadmata ajaks edasi. 22. oktoobriks välja hõigatud Apollo teatri „This Is Going To Hurt“ on esialgu siiski veel plaanis nagu ka samasse Nimaxi kuuluva viie teatri oktoobrikuised etendused. Ent enamik West Endi lavastusi pole uusi etenduskuupäevi välja kuulutanud, märkis BBC News septembri lõpus.