Lily Collins Netflixi uues sarjas. Foto: AP/Scanpix
Tele
12. oktoober 2020, 11:14

Netflixi uus menusari ajas prantslased raevu

Netflixi uus hittseriaal „Emily in Paris“ („Emily Pariisis“) on prantsuse kriitikute väitel lausa solvav klišeehunnik.

Sari räägib ameeriklannast Emilyst (Phil Collinsi tütar Lily Collins), kes kolib töö asjus aastaks oma unelmate linna Pariisi. Seal on tal ülesandeks pöörata oma prantsuse kolleegid sotsiaalmeedia- ja turundususku. Netflixi sarjas on prantslased klišeelikult ebaviisakad, lodevate eluviisidega ja ameerikavastased, ameeriklanna omalt poolt särasilmne naiivitar, kes elab selleks, et töötada, ja jumaldab sotsiaalmeediat. Pariis aga paistab koosnevat ennekõike silmipimestavalt kaunitest vaadetest ja hõrkudest küpstistest. 

„Emily Pariisis“ stsenarist, „Seksi ja linna“ looja Darren Star on saanud prantslastelt juba kõvasti nahutada. Prantsuse meelelahutusportaal Sens Critique kirjutab sarja arvustuses, et „Emily“ loob Pariisist sama ebarealistliku ettekujutuse kui omal aja „Amelié“, vahendab Nyt.fi. RTL märgib, et nii palju klišeesid barettidest ja pikkadest saiadest pole teleekraanil nähtud „Kõmutüdruku“ Pariisi-teemalisest osast saadik.

Vaatajahinnanguid koguval veebiküljel Allociné sai Netflixi sari viiest punktist vaid 2,8. Kommentaarides väidetakse, et Emily ülbed ja õelad Pariisi kolleegid on vananenud ettekujutus. Lisaks olevat linn sarjas ebarealistlikult puhas.

„Emily Pariisis“ on olnud vesi meemimeistrite veskile – pilapilte ja klippe on internetis juba ohtralt.