KOOSTÖÖFILM: Eesti, Soome, Läti ja Leedu pingutuste vili „O2“ on puhastverd ja tihe põnevik. Eesti näitlejatest löövad kaasa näiteks Indrek Ojari (vasakul) ja Priit Võigemast.Foto: Karl Anders Vaikla
Film
9. oktoober 2020, 17:00

ARVUSTUS | „O2“ on parim spioonilugu pärast „Viimset reliikviat“

Spioonipõnevikuna läheb „O2“ kindlasti vähemalt omas žanris Eesti filmilukku. Mitte kordagi ei kuku ükski kaader tervikust välja, ükski stseen ei jää venima ega pole üleliigne. Põnevust,  ja uskumatu, seejuures ka usutavust jagub viimaste kaadrite ja stseenideni.

Nii et maksimumpunktid noore režissööri Margus Paju ja monteerija Marion Koppeli koostööle. Võib vaid aimata, kui palju režissöör pidi oma ego alla suruma, kui tal montaažilaua taga tuli ühest või teisest stseenist loobuda või sellele kääre anda, sest ainuüksi massistseenides osalejate arv – üle tuhande inimese –, ajalooliste tegevuspaikade taastamine, dekoratsioonid, erinevad võttepaigad, nagu Tallinn, Narva, Tartu ja Helsingi ning siinse regiooni mõistes korralik eelarve, 2,2 miljonit eurot, võisid ju toita pidevalt mõtet, et siin ja siin saaks uhkema kaarega lennata.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99