Elmar LiitmaaFoto: Teet Malsroos
Inimesed
9. oktoober 2020, 16:50

Elmar Liitmaa: inimene otsib vaheldust ja on rahutu loomuga

"Mina tahaks siit maailmast rohkem, kui vaid ühte kitsast ala," tõdeb R2 "Hommikus!" endine Terminaatori kitarrist Elmar Liitmaa, kes töötab kinnisvara valdkonnas ja teeb jätkuvalt ka bändi.

Muusika tegemisega alustas Elmar juba aastaid tagasi ja kirjutas Terminaatorile mitu hittlugu. Umbes üksteist aastat tagasi otsustas ta aga bändist lahkuda ja muusikakarjääri tekkis paus. "Tekkis ühel hetkel blokk ette ja selline tunne, et pole enam midagi anda," selgitab Liitmaa. "Igasugune looming, isegi olles stuudios ja salvestades teist või kolmandat bändi, annad endast ikkagi üsna palju. Ühel hetkel saab ressurss otsa lihtsalt," lisab ta.

Pärast Terminaatorist lahkumist kolis Liitmaa üheksaks kuuks Taisse, kus oli mõnus asjade üle järele mõelda. Tai inspireeris teda ka Eestisse külmutatud Tai toite importima, kuid see äri ei läinud kuigi edukalt käima. "See ei osutunud pehmelt öeldes kasumlikuks ja sain natuke kõrvetada. Sain aru, et äkki peaks kõigepealt õppima, kuidas asi käib ja alles siis hakkama tegema," tõdeb Liitmaa.

Peagi läks Liitmaa kooli ettevõtlust ja projektijuhtimist õppima ning hakkas ka kinnisvara valdkonnas tegutsema. Nüüdseks on ta selles valdkonnas töötanud ligi kümme aastat ning teeb nüüd töö kõrvalt ka uut bändi Fööniks. "Ainult ühe asjaga tegelemine muutub võib-olla ühekülgseks. Need kaks pealtnäha erinevat asja tasakaalustavad ennast niivõrd mõnusalt, et hea on vahepeal ümber lülituda ja olla teisel lainel. Selles mõttes tunnen, et selline balanss on väga hea," räägib ta. "Inimene ikkagi otsib vaheldust ja on rahutu loomuga. Mina olen ka samasugune."