Emmanuel ja Brigitte MacronFoto: Hamilton/Pool/ABACA/VIDA PRESS
Inimesed
8. oktoober 2020, 10:50

Prantsuse esileedi Brigitte Macroni eksmees suri erakuna

Mees, kelle abielu lõppes, kui tulevasel Prantsusmaa presidendil Emmanuel Macronil (42) tekkis tema naisega armusuhe, suri vaikselt juba kolmveerand aastat tagasi. Sellest teatati alles nüüd.

Pensionil pankur André-Louis Auzière (69) suri mullu detsembris, kirjutab Daily Mail. Sellest teatas tema ja Brigitte Macroni (67) advokaadist tütar Tiphaine Auzière (36). "Mu isa suri, ma matsin ta 24. detsembril üliprivaatselt," ütles Tiphaine ajakirjale Paris Match.

French First Lady Brigitte Macron's first husband - who she eventually left after falling for the future president when he was 15 - is revealed to have died a recluse aged 69

Posted by Arum Xin on Neljapäev, 8. Oktoober 2020

Tiphaine jumaldas oma isa. "Ta oli erakordne isik, nonkonformist, kes hindas üle kõige oma anonüümsust. Temast tuleb lugu pidada."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Notre couverture cette semaine.

A post shared by Paris Match (@parismatch_magazine) on

André-Louis Auzière ja tulevane Prantsuse esileedi Brigitte Trogneux abiellusid 1974. aasta juunis ja said kolm last. Esikpoeg Sébastien on insener, vanem tütar Laurence Auzière-Jourdan tegutseb kardioloogina. 

Emmanuelist sai oma klassiõe kasuisa

Brigitte Auzière oli 40aastane prantsuse ja ladina keele õpetaja, kui tema teed ristusid 15aastase Emmanuel Macroniga. See juhtus Amiensis jesuiitide juhitavas La Providence'i koolis. Brigitte'i tütar Laurence oli Emmanueli klassiõde. Kes võinuks aimata, et kunagi saab Laurence'ist oma klassivenna Emmanueli kasutütar?

Emmanuel armus õpetajannasse näiteringi proovides. Brigitte on tunnistanud, et poiss pani temalgi südame põksuma. Kuid ta kinnitab: füüsilist suhet ei tekkinud neil enne, kui Emmanuel oli täisealiseks saanud. 17aastaselt kuulutanud nooruk oma küpsele südamedaamile: "Tee, mis sa teed, aga ma abiellun sinuga."

"Meie vanusevahe on üle 20 aasta, kuid sel pole tähtsust," on Brigitte Macron öelnud, tunnistades siiski, et tema lastele tegi tema uus armulugu väga palju haiget. "Kui ma poleks niisugust otsust langetanud, oleksin oma elu hüljanud. Olin oma lastega õnnelik, kuid samal ajal tundsin, et kusagil on olemas armastus, mis teeks mind väga õnnelikuks."

2006. aasta jaanuaris lahutas Brigitte oma mehest ning sõlmis järgmise aasta oktoobris abielu Emmanueliga. Ühiseid lapsi presidendipaaril pole. 2017 sai 39aastasest Macronist Prantsusmaa kõigi aegade noorim president.

André-Louis ei rääkinud oma eksnaisest avalikkusele sõnagi ning temast pole ka värskemaid fotosid kui ammused ülesvõtted. Tema surma asjaolud pole teada - nagu ka see, kas Brigitte matustel käis, märgib Daily Mail.