Eddie Van Halen Foto: AP/Scanpix
Inimesed
6. oktoober 2020, 23:32

Suri legendaarne kitarrist Eddie Van Halen

Kitarrist Eddie Van Halen, ikoonilise rokigrupi Van Halen ninamees, suri teisipäeval 65aastasena pärast pikka võitlust vähiga.

Haleni lahkumisest teatas sotsiaalmeedias tema poeg Wolf Van Halen. “Ta oli parim isa, iga hetk, mille temaga sain veeta nii laval kui lavalt eemal, oli kingitus,” kirjutab ta. “Mu süda on katki ja ma ei usu, et ma iial täielikult sellest kaotusest üle saan,” lisas ta.

Eddie Van Halenit peetakse üheks aegade parimaks kitarristiks ning ta on tuntud isikupärase pillimängutehnika poolest.

Kitarrist suri Santa Monica Püha Johannese haiglas, ümbritsetud oma pereliikmetest: tema kõrval olid ta naine Jane, poeg Wolf ning Van Haleni vend ja tema bändi trummar Alex.

Van Halen võitles vähiga üle kümne aasta ning sai muuhulgas keemiaravi. Muusik on enda sõnul olnud kõva suitsumees ning pruukinud ohtralt uimasteid, kuid vähi põhjuseks ta seda ei pidanud.

"Kasutasin metallist medikaid – need on messingist ja vasest –, mida hoidsin alati suus, täpselt selles kohas, kus mul keelevähk tekkis," rääkis Eddie 2015. aastal ajakirjale Billboard. "Lisaks ma enam-vähem elangi helistuudios, mis on täis elektromagnetilist energiat. Nii et üks teooria on selline."

Van Haleni bänd on tegutsenud 1972. aastast alates ning aastakümnete jooksul on nad müünud üle 80 miljoni plaadi.