5 Miinust juubelikontsert Tags: 5 MiinustFoto: Martin Ahven
Saund
7. oktoober 2020, 09:03

5MIINUST: oleme vanusega natuke leebunud

"Bändi algusaegadel olid meil välja mõeldud erinevad karakterid, mida mängisime," räägivad "Ringvaates" räpipundi 5MIINUST liikmed Päevakoer ja Venelane. Nüüdseks on esinemiskarakterid aga üsna sarnased sellele, kes ollakse igapäevaselt.

"Kui see alguse karakter oleks olnud päris inimene, siis ega need tegelased väga pikka pidu ei oleks pidanud. Päris jõhkrad tüübid olid need, kes seal algusaastatel olid. Nüüd on vanusega natukene leebunud," lisab Päevakoer.

Ta sõnab, et nad tahtsid algusest peale asja professionaalselt teha ja nalja tegemine lõppes esimese nelja looga. "Esimesed neli lugu on need, mida ei ole avalikult kuskil lastud. Need ei ole suure kuulamisväärtusega. Meie enda jaoks on veidi teistmoodi muidugi. Aga päris esimesest loost alates oli plaan see, et tahaks jõuda kuhugi ja selles suunas on liigutud algusest peale," selgitab ta.

5MIINUSE lood on aastate jooksul palju muutunud, Päevakoera ja Venelase sõnul on nende jaoks oluline jõuda suure kuulajaskonnani ning seetõttu liiga ropuks oma lugusid ei saa ajada.

Viie aasta jooksul on publik Päevakoera sõnul ka vahetunud. "Osad on kindlasti jäänud, osad on need, kes soovivad, et me teeks algusaegade muusikat. Aga, kui bändile ei öelda, et tehke algusaegade muusikat, siis bänd ei ole arenenud. Meie oleme päris palju arenenud."

Venelase sõnul on 5MIINUSE kuulajad nooremad inimesed, kes kannavad musta värvi pusasid. "Kuhu peale on "rämmar" kirjutatud," lisab Päevakoer.

"Rämmar" on sõna, mille võttis esimesena kasutusele bändi üks liikmetest Põhja-Korea. "Olime Võsul, mina ja Estoni Kohver kuulasime väga vara hommikuni muusikat, aga teised tahtsid magada. Põhja-Korea tuli pahasena alla ja käskis meil selle rämmari ära koristada. Sealt see külge jäi," meenutab Päevakoer.