Clark MiddletonFoto: AFP/Scanpix
Inimesed
6. oktoober 2020, 10:32

Lääne-Niiluse viirus tappis „Twin Peaksi“ näitleja

Pühapäeval suri 63aastasena USA karakternäitleja Clark Middleton, kes abikaasa sõnul oli nakatunud Lääne-Niiluse viirusesse, mille ravi puudub.

"Armastatud näitleja, stsenarist, lavastaja, õpetaja, kangelane, abikaasa, tuletorn, sõber," loetles lesk Elissa Middleton oma mehe lahkumisest teatades tema tiitleid. "Clark lahkus teise ilma 4. oktoobril Lääne-Niiluse viiruse tagajärjel, millele teadaolev ravi puudub. Clark oli kaunis hing, kes trotsis terve elu piiranguid ja oli puuetega inimeste eestkõneleja," vahendab People.com

Lääne-Niiluse viirust levitavad sääsed ning enamik nakatunuid ei tunne end haigena. Sümptomid tekivad umbes viiendikul ja ühel 150st võib nakatumine kaasa tuua tõsise haigestumise, mis mõnel puhul lõpeb surmaga.

Middleton on mänginud lisaks hiljutisele "Twin Peaksile" seriaalides "Law & Order", "The Path" ja "The Blacklist" ning sellistes filmides, nagu "Kill Bill 2", "Sin City" ja "Birdman". Tulevane näitleja oli nelja-aastaselt haigestunud juveniilsesse reumatoidartriiti ehk lapseea reumaatilisse liigesepõletikku ning tegutses hiljem aastaid USA liigesehaigete liidu kõneisikuna.