Ott LeplandFoto: Teet Malsroos
Inimesed
5. oktoober 2020, 16:05

Ott Lepland: muutusin energilisest ja väljapoole elavast lapsest pigem rahulikuks ning väljapeetuks

"See oli huvitav ja õpetlik aeg. Olen kogemuse eest väga tänulik, sest vähestel inimestel on õnnestunud juba lapsepõlves avaliku elu tegelase elu maitsta. Õnneks sai kõik õigel ajal lõpu ja meenutan seda aega hea sõnaga," räägib Raadio 2 saates "Röster" Ott Lepland, kes juba lapsepõlves andis välja neli lastelaulude kassetti.

Kui laulukassettide tegemine lõppes, tekkis Leplandil huvi näitlemise vastu ja tegi kaasa neljas suures lavastuses. "Seal oli graafik natuke paindlikum. See oli ka väga huvitav ja suurt rõõmu valmistav periood, aga eks kõik nõudis aega. Mäletan siiani, et käisin koolis järeltunde tegemas ja mingi hetk tuli ka teatriperioodile piir ette tõmmata," ütleb Lepland.

Näitlemisperioodi ajal küsis Ott tihtipeale näitlejatelt nii palju küsimusi, et nood temalt natuke rahu ja vaikust palusid. Seda seetõttu, et oli lapsena täielik ekstrovert, kes kogu aeg energilisena kõikidega suhelda tahtis. Hiljem, teismeeas muutus Lepland enda sõnul aga justkui introverdiks. "Muutusin kinnisemaks ja läksin rohkem sissepoole. Ei teagi, millest see tuli, aga ühel hetkel muutusin energilisest ja väljapoole elavast lapsest pigem rahulikuks ja väljapeetuks, kui nii võib öelda," tõdeb ta.

Näitlemine meeldib Otile endiselt ja võtab võimaluse korral hea meelega erinevaid näitlemisega seotud pakkumisi vastu. "See on minu jaoks natuke mugavustsoonist välja astumine. Sul on võimalus ennast tõestada või näidata natuke teistsugusest küljest ja just sellisest küljest, mis endale huvi pakub ja millega tahaks ka tegeleda," räägib laulja.

"Muusika, laulukirjutamine, laulmine, musitseerimine – see on minu identiteedi väga suuri osa ja sellega ma olen terve elu kokku puutunud. Ema isegi mainis, et poiss hakkas varem laulma, kui rääkima," tõdeb Ott.