Anni ja Tomi RahulaFoto: Martin Ahven
Inimesed
2. oktoober 2020, 08:13

Anni ja Tomi Rahula kolmeaastane tütar läks kooli

Muusikutepere Anni (33) ja Tomi Rahula (43) tütar Rubi (3) ilmutas juba beebina märke, et käib oma eakaaslastest arengus ees. Kaheselt olevat pisipiiga õppinud kirjutama, lugemine olnud tal juba enne selge.

Anni ütleb, et nad Tomiga peidavad kodus õpikuid ja töövihikuid, sest muidu Rubi ainult õpikski. Hiljuti aga avaldanud Rubi soovi kooli minna!

View this post on Instagram

🤍 \\\ Meie “koolilaps”. 📝📚👧🏼 Läks tänaseks juba kolmandat nädalat kooli õppima! Marssis esimesel korral klassi, valis endale tooli ja ladus kõik oma asjad lauale. No ja palus meil lahkuda ka, sest tal hakkab kohe tund. 📚 Kuna kõige rohkem dm-e tuleb mul kindlasti lapse kasvatamise ja õpetamise kohta, siis mõtlesingi, et jagan siin seda vahvat “esimest” ja veidi tausta. (Kirjutan teinekord veel mõne postituse enam küsimusi tulnud asjadest ) 📚 Kusagil aasta tagasi sai Rubi teada, et koolis saab õppida matemaatikat ja tähti / lugemist (mida ta kõiki nii väga naudib). No ja sealt alates hakkas laps pidevalt kooli küsima. Tema tahab õppida koos öpetaja ja teiste lastega, sest emmega õppimine pole päris see. Andsime järele ja panime lapse mängukooli kirja (loomulikult ei julgenud ma talle mainida seda esimest poolt, sest temale “mängu” ei kõlba. ikka päris peab olema). Samas kool on väga “päris”. Lapsed õpivad ja teevad vahepeal ka pisikese söögivahetunni. Rubile tohutult meeldib ja kord nädalas pole seda väiksele lapsele ka liiga palju. Kodus pean töövihiku ta eest ära peitma, et asju ette ei teeks. 📚 Usun, et tähtis on mainida, et me tegutseme väga lapse huvide järgi ja kindlasti poleks teda sinna pannud, kui ta ise poleks nii väga tahtnud. Usun, et selle õppimishimu võib surumisega ära rikkuda ja meie seda kindlasti ei soovi.. Kindlasti pole see minu jaoks tähtis, et ta loeks, kirjutaks või arvutaks mingiks vanuseks. Pigem võtame seda õppimist mänguna, nagu temagi ☺️ Ahjaa. Ùks pilt läks topelt, aga õnneks on instas uus reegel - on nii armas, siis võib olla ka topelt😁 📚 #RubiBeebi #kooli #esimenekoolipäev #tarkustomandama #lõbuspeabolema #minulaps #RubiRahula

A post shared by Anni Rahula (@annirahula) on

"Nüüd ta käibki Rocca al Mare mängukoolis, mis sarnaneb veidi eelkoolile, on vahetundidega ja puha," kirjeldab Anni.

Refereeritud artikli täistekst Kroonikas.