"Hommikusöök staariga" restoranis Korsten Kitchen - Hannes Võrno Anu Saagim
Inimesed
11. oktoober 2020, 06:06

Pikemat intervjuud Hannesega loe Õhtulehest uuel nädalal

 

„HOMMIKUSÖÖK STAARIGA“ | Hannes Võrno: ma ei käi ka enam tuuritamas ega kedagi lunimas, teen seda, mida tahan

Minu hommikusöögi külaliseks restoranis Korsten Kitchen on seekord meelelahutaja, moekunstnik, poliitik ja kaitseväelane Hannes Võrno.

Võrno on tuntud komöödiarühmituse Kreisiraadio liikmena, mis esindas Eestit 2008. aasta Eurovisiooni lauluvõistluse poolfinaalis. Ta on juhtinud saateid "Kes tahab saada miljonäriks?", "Tõehetk" ja "20 aastat hiljem", samuti koos Kiur Aarmaga saadet "Kahvel".

MILJONIMÄNG "KES TAHAB SAADA MILJONÄRIKS?" Foto: TIINA KÕRTSINI

Aastatel 1993–1996 tegi Hannes Võrno koos Henri Jäägriga korporatsiooni Saatus nime all ajalehele Post absurdikoomiksiseeriaid "Perekond Vismaritega", "Tiduga" ja "Libiido". Koomiksitandemi seeriat "Perekond Vismarid" avaldati 247 korral ka ajalehes Liivimaa Kuller.

2002. aastal valiti Võrno Eesti parimaks meessaatejuhiks ja 2008. aastal Eesti kõigi aegade parimate telesaatejuhtide esikümnesse. Aasta parimate meessaatejuhtide valimisel saavutas ta 2005. aastal kolmanda  koha Vahur Kersna ja Kristjan Jõekalda järel ning 2007. aastal Vahur Kersna järel teise koha.

Ta on õppinud moekunstnikuks ja disaininud Sangarile meestesärke. Võrno kuulus aastatel 2003–2011 Isamaa ja Res Publica Liitu ning oli Riigikogu X koosseisu liige, kuid peatas saadikuvolitused 2003. aastal.

KAITSEVÄE SUURÕPPUS SIIL - Hannes Võrno Foto: TEET MALSROOS

Hannes Võrno oli aastatel 2011–2015 Eesti Kaitseväe Teavituskeskuse ülem. Teda on autasustatud kaitseministri ja NATO medalitega rahvusvahelisel sõjalisel missioonil osalemise eest. 2015. aastal pälvis Võrno Kaitseväe eeskujuliku teenistuse risti. Sõjaväeliselt auastmelt on Hannes Võrno kapten.

Orient (Hannes Võrno)Hannessy Kunstigalerii on võrgusalong kunstisõbrale Facebookis. Galerii täieneb pidevalt ning väljas on nii vanemat, kui päris uut kunsti. Kõik maaligaleriis näha olevad tööd, on huvi korral soetatavad. 

Hannes, sinus on süttinud üks eriline loomepuhang, oled hakanud tegelema üha rohkem kunstiga. Kust selline sähvatus?

Mul oli 27. septembril pulma-aastapäev, sel päeval sai minust abielumees ja samal päeval sain ka näha, et Tallinna Televisiooni ekraan kustus. Ma jäin töötuks, sõna otseses mõttes. Ma ei tahtnud minna kellegi ukse taha kaapima ja midagi sellist tegema. Olen endas nii palju kindel, et tean, mida ma teha oskan. Teen asju, mis mulle päriselt meeldivad.

Ma ei käi ka enam kuskil tuuritamas, ega kedagi lunimas, vaid teen seda, mida tahan. Jään eneseväärikusele kindlaks. Siis otsustasingi, et hakkan tegema midagi sellist, mis pakub mulle huvi. Mis on äge ja põnev. Eks ma katsetasin igasuguseid asju. Kirjutasin lugusid. Üritasin kirjutada ka luuletusi, aga see ei tulnud välja.

Muusikat ei proovinud teha?

Proovisin muidugi! Garaažbändis teeme kogu aeg muusikat, aga ma hoian seda veel vaka all. Siis juhtus see, et tuli õnneks või kahjuks teade, et maailm läheb lukku, sest kõik kardavad koroonat.

Pikemat intervjuud Hannesega loe Õhtulehest uuel nädalal.

"Hommikusöök staariga" restoranis Korsten Kitchen - Hannes Võrno Anu Saagim Foto: Hannes Dreimanis

Restoranis Korsten Kitchen aadressil Põhja pst 27a nautisime Hannesega suurepärast hilist hommikusööki. Restoran pakub värskeid salateid, pastasid ning põnevaid valikuid jagub ka liha- ja kalasõpradele.

"Hommikusöök staariga" restoranis Korsten Kitchen Foto: Hannes Dreimanis

Restorani avatud köök pakub roogade serveerimisel põnevust ja silmailu

Paljud toidud viimistletakse saalis otse kliendi silme ees. Menüüs kasutatakse valdavalt Eestist pärit värskeid tooraineid. Restoranil on ka mõnus terrass, mis asub Kultuurikatla sisehoovis, luues kauni ja privaatse atmosfääri. Külalised on oodatud seitsmel päeval nädalas, sh ka perekonnad koos lastega, sest laste jaoks on restoranil isuäratav lastemenüü.

"Hommikusöök staariga" restoranis Korsten Kitchen