Gerald Marie 2001. aastal modellivõistluse Elite Model Look kandidaatidega. Foto: AFP/Scanpix
Inimesed
1. oktoober 2020, 15:11

Linda Evangelista eksmeest süüdistatakse noorte modellide vägistamistes

Prantsuse võimud on algatanud uurimise mõjuka Elite'i modelliagentuuri Euroopa eksjuhi Gerald Marie suhtes, keda süüdistatakse mitmes vägistamises. Üks väidetav ohver oli juhtunu ajal alaealine. 

Marie on Briti lehe The Guardian teatel 1990. aastate supermodelli Linda Evangelista eksmees.

Gerald Marie ja Linda Evangelista 1992. aastal. Foto: VIDA PRESS

Marie vastu on süüdistuse esitanud BBC ajakirjanik Lisa Brinkworth ja kolm endist modelli, nende seas ameeriklanna Carré Otis, kes tegi näitlejana karjääri erootilises filmis "Metsik orhidee" ning oli 1992–1998 abiellus selle staari Mickey Rourke'iga. Praegu kannab Carré oma teise abikaasa perekonnanime Sutton. Tema väitel vägistas modelliboss teda lugematuid kordi, kui ta oli 17.

Väidetavad seksuaalkallaletungid leidsid aset aastatel 1980–1988 ning võivad Prantsuse seaduste järgi olla nüüdseks aegunud. See on üks probleem, mille uurimine peab välja selgitama. Marie on Sunday Timesi veergudel süüdistusi kategooriliselt eitanud.

Endine BBC ajakirjanik Lisa Brinkworth väidab, et kui ta 1998. aasta oktoobris tegi end modelliks valetades ajakirjanduslikku uurimust, ründas Marie teda ööklubis, surudes oma suguelundid talle vastu kõhtu. Brinkworth uuris incognito väiteid, et paljudes modelliagentuurides ahistatati modelle, kellest paljud olid alaealised. Ajakirjanik ei saanud avalikustada, mida Marie temaga tegi, BBC ja Elite'i vahel sõlmitud kokkuleppe tõttu, millele oli eelnenud laimusüüdistus.