Kaire Vilgats ja Dagmar OjaFoto: Erlend Štaub
Raamat
4. oktoober 2020, 10:34

Kaire Vilgats ja Dagmar Oja meenutavad kaaluskandaali: me lihtsalt nägime, et meid seal laval pole (1)

Kaire Vilgats ja Dagmar Oja andsid välja raamatu „Ilusad suured tüdrukud“ ja räägivad saates „Hommik Anuga“ neid saatnud kaaluprobleemidest ning enese aktsepteerimisest. „See raamat on enese väärtustamisest ehk enese võtmisest sellisena, nagu sa oled,“ sõnab Kaire.

Naised meenutavad ka aastat 2002, kui Eestis toimus Eurovision ning Maarjamaad esindanud Sahlene neid oma taustalauljaiks ei võtnud. Meedias kirjutati, et põhjuseks oli see, et nad on liiga suured. „Artikkel  oli selline, jah, tegelikult me päris tõde ei tea,“ ütleb Dagmar. Kaire lisab, et neile ei põhjendatud otsust kuidagi. „Vaikus. Me lihtsalt nägime, et meid seal laval pole.“ Toona laulsid nad lõpuks tausta Malta esindajale Ira Loscole ning said kolmanda koha.

Dagmari sõnul oli raamat vajalik nii neile endile kui ka teistele inimestele – naistele, kes nendega samastuvad. Raamatus on Kaire ja Daki sõnul nende heitlused, võidud ja võitlused.

Kaire tunnistab, et kehakaal on probleem tema jaoks, kuid Dagmari sõnul on sellega probleem pigem teistel. „See on nende probleem, kes on sel teemal kirjutanud või kommenteerinud,“ ütleb ta ja räägib, et anonüümseid kommentaare nende kehakaalu kohta on aegade jooksul tehtud ikka väga palju. Kaire paljastab, et tema kohta on muu hulgas öeldud „paks lehm“.

„Olen emotsionaalne sööja. Kui mulle tulevad rasked elumäed ette, siis see (toit – toim.) on see, mis mind lohutab,“ paljastab Kaire, kes praegu liigub kaalulangetusteekonnal väikeste sammudega. „Fookus peab olema sellel, et sa ei tee seda teiste jaoks, vaid teed trenni ja pead dieeti enda tervise ja enesetunde, mitte teiste heakskiidu jaoks.“

Lauljannad võtavad end ühisraamatus alasti nii otseses kui ka ülekantud tähenduses – nad jagavad filtrita hetki enda elust laval ja lava taga. Hellahingeliste taustalauljate juttu illustreerivad Olga Makina tehtud sensuaalsed fotod, mis toovad esile naisekeha volüümika ilu. Puudutatud saavad mitmed olulised ja seni rääkimata teemad.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🥳🥳 KAIRE VILGATS JA DAGMAR OJA KIRJUTASID RAAMATU! ⭐️ Eesti armastatud ja kuulsaimad bäkilauljad @kaire_vilgats ja @dagmaroja on valmis saanud avameelse, ausa ja südantliigutava raamatuga "Ilusad suured tüdrukud", kus räägivad oma kehakaalust, õelatest kommentaaridest, enesekriitikast ning enda armastamise teekonnast. ⭐️ "Raamat on siiras lugu meie teekonnast enda armastamise ja väärtustamiseni just sellistena, milliseks meid on loodud," kirjeldavad hinnatud staar-taustalauljad Kaire Vilgats ja Dagmar Oja raamatu sisu. ⭐️ Naised võtavad end ühisraamatus alasti nii otseses, kui ka ülekantud tähenduses – superbäkid jagavad ilma filtrita hetki enda elust laval ja lava taga. Hellahingeliste taustalauljate juttu illustreerivad Olga Makina tehtud sensuaalsed fotod, mis toovad esile naise keha volüümika ilu. Puudutatud saavad mitmed olulised ja seni rääkimata teemad. . 👉🏻 VAATA SAADET "HOMMIK ANUGA"! Anu Välba teeb eksklusiivintervjuu Kaire ja Dagmariga pühapäeval, 4. oktoobri hommikul kell 10 ETV saates "Hommik Anuga", kus näed naiste esimest intervjuud raamatu teemal! . 👉🏻 TULE ESITLUSELE! Kolmapäeval, 7. oktoobril kell 18 toimub raamatuesitlus Tallinnas Solarise Apollos. Neljapäeval, 8. oktoobril kell 17:30 toimub raamatuesitlus Tartu Kaubamaja Apollos. Oled väga oodatud! . 👉🏻 TELLI RAAMAT! Raamatu "Ilusad suured tüdrukud" saad mugavalt ja kontaktivabalt tellida Pilgrimi e-poest: pilgrim.ee . #dagmaroja #kairevilgats #pilgrimkirjastus #kirjastuspilgrim #ilusadsuuredtudrukud

A post shared by Kirjastus Pilgrim (@kirjastuspilgrim) on