Sylvain HelaineFoto: AFP/Scanpix
Inimesed
29. september 2020, 12:30

Silmamunadeni tätoveeritud lasteaiaõpetaja kaotas välimuse tõttu töö (1)

Prantsuse lasteaiaõpetaja Sylvain Helaine kurdab, et jäi ilma armastatud tööst – juhtkonnale oli kaevatud, et lapsed pelgavad pealaest jalatallani tätoveeringuis meest, kellel on isegi silmamunad tumedaks tätoveeritud.

Pariisi eeslinnas Palaiseau's Docteur Morere'i algkoolis töötanud Helaine rääkis Reutersile, et kurvastab töökoha kaotuse pärast väga. Juhtkond teatas talle, et ühe kolmeaastase poisi vanemad on tema peale kaevanud – tätoveeritud õpetaja olevat lapsele hirmu peale ajanud.

Sylvain Helaine Foto: AFP/Scanpix

"Ma usun, et nad langetasid päris kurva otsuse," ütles Helaine Reutersile ja toonitas, et tema pole kõnealuse poisi õpetaja olnudki.

"Armastan oma tööd," kurvastab Sylvain, kes lasi esimesed tätoveeringud teha 27aastaselt. Toona töötas ta Londoni erakoolis ning teda oli tabanud eksistentsiaalne kriis. See sundiski teda nõela alla minema. Nüüdseks on ta tätoveerimissalongis veetnud ligi 460 tundi.

Harukordsele välimusele vaatamata pole Sylvainil õpetajatöös enne probleeme olnud. "Mu õpilastel ja nende vanematel polnud mu vastu midagi, sest nad teadsid, kes ma olen. Ainult need, kes mind kaugelt näevad, võivad kõige hullemat mõelda."