Katrin LustFoto: Hannes Dreimanis
Krimi
29. september 2020, 06:29

Katrin Lust käib väljamõistetud hüvitise tõttu kohut

Tallinna ringkonnakohus arutab ASi All Media Eesti ja Katrin Lusti edasikaebust Harju maakohtu otsusele, millega mõisteti neilt välja 4000eurone hüvitis selle eest, et „Kuuuurija“ saates oli alusetult süüdistatud Janika Veskit kinnisvarapettuses ja lahke vanainimese ärakasutamises.

Harju maakohus rahuldas Janika Veski hagi tervikuna. Otsuse järgi peavad Katrin Lust ja TV3 lükkama telekanalis TV3 ja Katrin Lust „Kuuuurija“ Facebooki lehel ümber Veski kohta avaldatud ebaõigeid väiteid, selgitas Veski esindaja, vandeadvokaat Diana Minumets.

Advokaat lisas, et maakohus mõistis Lustilt ja TV3 pidajalt solidaarselt välja ka mittevaralise kahju hüvitise summas 4000 eurot, mis kohtu selgitusel ületab senises kohtupraktikas väljamõistetud keskmist hüvitist 2900 eurot. Kuigi nimetatud summa jäi allapoole Veski ootusi, ei võtnud ta kohtuteed ette raha pärast, mistõttu ollakse kohtuotsusega rahul.

AS All Media Eesti ja Katrin Lust on vaidlustanud maakohtu otsuse Tallinna ringkonnakohtus, mis asja nüüd arutama hakkab.