Jennifer Aniston (keskel) koos "Sõprade" trupiga.Foto: VIDA PRESS
Tele
28. september 2020, 15:41

PALJASTUS: Aniston sai „Sõprade“ rolli vaid tänu sellele, et favoriit jäi rasedaks

"Sõprade" tegelaskuju Rachel Green poleks üldse pruukinud Jennifer Anistoni nägu olla - tegelikult oli produtsentide soosik hoopis teine näitlejatar.

Aniston sai tänu seriaalile maailmakuulsaks ning pälvis nii Emmy, Kuldgloobuse kui ka USA ekraaninäitlejate gildi auhinna. Kuid Iltalehti teatel pidi Rachelit algselt kehastama hoopis Jane Sibbett. Sellest rääkis Sibbett ise hiljutises intervjuus.

Sibbett kehastas "Sõprade" 15 osas Rossi eksnaist Carolit. Carol hülgas Rossi, armudes spordiklubis naisesse. Siis aga selgus, et ta ootab eksmehelt last.

Jane Sibbett ja Rossi osatäitja David Schwimmer sarja teisel hooajal. Foto: VIDA PRESS

"Ma pidin tegelikult hoopis teist tegelaskuju mängima - Rachelit," paljastas Jane. Enda sõnul ei räägi ta sellest tavaliselt, sest keegi poleks suutnud Anistonile võrdväärne olla. "Ta oli perfektne!" kiidab Sibbett oma rivaali. 

Miks Sibbett rolli vastu ei saanud? Selgub, et ta oli toona lapseootel. "Küsisin oma agentidelt, kas nad olid seda produtsentidele öelnud. Nemad vastasid: "Ei-ei me mõtlesime, et hiljem räägime."" Kuid Jane pidas seda ebaausaks. "Mõistagi ütlesid produtsendid siis, et sellest ei tule midagi välja." 

Käsikirja lugenud Sibbett pakkus end siis välja Rossi eksnaise Caroli rolli, kuid sellesse ossa valiti Anita Barone nimeline näitlejanna. Too aga saadeti juba pärast pilootosa minema. Kui Jane vastsündinud pisipojaga haiglast koju pääses, sai ta telefonikõne: "Öeldi, et nad vahetavad Caroli välja ja ma võin järgmine päev tööle tulla. Olin kaks päeva sünnitust koos pojaga võtteplatsil."

Algselt kahenädalaseks plaanitud sutsakast kujunes aastatepikkune koostöö