Vasakult: Daniil Kotilevitš, Daniel Rukovitškin ja Martin BaškatovFoto: Erakogu
Noortebänd
9. oktoober 2020, 10:00

Noortebändi poolfinalist Around The Sun: meie jaoks on tähtsaim armastus ja kirg muusika vastu

Sügisel toimub taas Noortebändi konkurss, kus noored muusikud saavad end avalikkusele tutvustada ja proovile panna. Toome teieni intervjuud tänavuste poolfinalistidega.

Tutvustage end – kes olete ja kust tulete?

Around The Sun on Eesti indie-electronic bänd, mille lõi 2016. aastal kitarrist Daniel Rukovitškin. Hiljem ühinesid koosseisuga klahvpillimängija Daniil Kotilevitš ja trummar Martin Baškatov.

Around The Sun saavutas populaarsuse, kui mängisime tänavatel ja osalesime 2019. aasta "Eesti laulu" konkursil. Lisaks oleme esinenud Tallinn Music Weeki ja Sofar Soundi festivalidel.

Bändi muusika eristub eelkõige oma erilise atmosfääri ja soojuse poolest. See tekitab inimestes emotsioone, sest elavas esituses tajub publik muusikutest õhkuvat energiat. Kriitikud on meid võrrelnud Briti bändi The XX'ga.

Me teeme koostööd erinevate vokalistidega nagu Inga, Johanna Randmann ja Shira. Oleme andnud kontserte ja teinud ühiselt laule ning projekte nagu Songs Mashup.

Osalesime ka 2018. aastal Noortebändi konkursil ja jõudsime poolfinaali. Teist korda me sinna minna ei planeerinud. Meie bändil on olnud erinevaid arvamusi: mõnele konkurss meeldis, mõni ootas Noortebändilt midagi enamat ja mõnele põhimõtteliselt ei istu muusikakonkursid. Kuid kõigile meeldib esineda ja areneda ning me otsime selleks mis tahes võimalusi.

Saime ka teada, et konkursil on uus korraldusmeeskond ja see on juubeliaasta. Seetõttu otsustasime esitada taotluse ja meil on hea meel, et osutusime valituks.

Kirjeldage oma loomingut – mis žanri end liigitaksite, millest lood räägivad ja kes on teie suurimad eeskujud/mõjutajad?

Peamine suund on indie, kuid me ei sea endale mingeid raame. Viimasel ajal oleme kõik üha enam liikunud elektroonilise muusika suunas, kuid samas lisame julgelt kitarre ja akustilisi instrumente.

Me teeme sageli koostööd erinevate lauljatega, teeme erinevaid projekte ja üritame teha nii, et meie muusikal oleks hoogu ja atmosfääri, olenemata sellest, kus me esineme - olgu väikesel akustilisel kontserdil või suurel "Eesti laulu" laval.

Ise kuulame selliseid bände nagu The 1975, Rüfüs Du Sol ja Hillsong United.

Millega te igapäevaelus tegelete?

Martin tegeleb igapäevaselt mootorratastega ja õpib ülikoolis inseneriks. Daniil õpib akadeemias helirežissööriks ning Daniel on täiskohaga muusik. Vabal ajal käime kõik jõusaalis või siis keikadel ning veedame koos mõnusalt aega.

Kui vanalt te muusikaga tegelema hakkasite?

Mõni meist on lõpetanud muusikakooli, mõni jättis muusikakooli pooleli, mõni on käinud lihtsalt kursustel, aga see ei ole meie jaoks nii oluline. Meie jaoks on kõige tähtsam armastus ja kirg muusika vastu ning usk sellesse, mida me teeme.

Kuhu te oma bändiga jõuda soovite?

Me tahame olla need muusikud, kes annavad väljamüüdud kontserte ning kelle keikale tullakse ka mujalt riikidest. Tahame tekitada inimestes emotsioone ja mälestusi, mida inimesed kunagi ei unusta.

Miks on teie meelest Noortebändil osalemine noortele ja alustavatele muusikutele oluline?

Noorele alustavale muusikule on lisaks võistlustele väga tähtsal kohal erinevad esinemised ning oma kuulajaskonna leidmine. Tänu Noortebändile leiavad noored muusikud endale nime, kõla, staatuse muusikute seas ning uued kontaktid.

Mis võiks teile konkursil võidu tuua ehk mis on see, mis teid teistest poolfinalistidest eristab?

Noortebänd on väga suur bändide konkurss Eestis. See on ka põhjus, miks me selleks nii palju valmistame. Võtame asja tõsiselt ja teeme seda kogu oma hingega.

Võit Noortebändil oleks nagu järgmine mäetipp, kuhu tahame ronida ja oma lipu püsti panna. Selline sihikindlus viib meid edasi ja aitab meil jõuda järgmisele tasemele.

Nagu ütles meie trummar: ainult meil ei ole bassimängijat ja see on bändi jaoks üsna ebatavaline.