Jazzkaar julgustab publikut kasutama visiire või maskeFoto: Rene Jakobson
Üritused
25. september 2020, 12:51

Jazzkaar võtab turvalisuse tagamiseks kasutusele lisameetmed: julgustame publikut kandma visiire või maske

Turvalise festivalikogemuse pakkumiseks töötas Jazzkaar välja "Turvalise festivali juhendi" külastajatele, muusikutele ja korraldajatele. Kõigile osalejatele kehtib kohustus järgida kõiki Vabariigi Valitsuse ja Terviseameti poolt kehtestatud reegleid. Festival Jazzkaar 2020 jälgib sündmuse läbiviimisel riiklikult kehtestatud nõudmisi ürituste korraldamiseks, juhendit "COVID-19 käitumisjuhend avalike ja kultuuriürituste korraldajatele ning kultuuriasutustele" ning koostöös Terviseametiga on läbimõeldud lisameetmed, et publikul, muusikutel ja korraldajatel oleks võimalikult turvaline sündmusel osaleda. Samuti töötas festivali korraldusmeeskond välja "Turvalise festivali juhendi", millest lähtutakse Jazzkaare ajal ning mis saadetakse enne sündmust kõigile elektrooniliselt pileti ostnud külastajatele, esinejatele ja korraldusmeeskonnale. Juhend külastajatele on leitav ka Jazzkaare kodulehelt. Üksteist saame kaitsta, kui oleme ise hoolsad ning peame üritusele tulles nõuetest
  1. Festivalile Jazzkaar 2020 ei ole lubatud külastajad, kes on viimase 14 päeva jooksul haigestunud COVID-19 viirusesse või olnud kontaktis kinnitatud COVID-19 haigestunuga või kellel on respiratoorse nakkushaiguse sümptomid (näiteks palavik, kuiv köha, hingamisraskused). 
  2. Sündmusel kehtib inimeste hajutatuse nõue, palume inimestel vältida lähikontakte ja kohapeal järgida korraldaja ja personali juhiseid.
  3. Palume saabuda festivalile Jazzkaar 2020 aegsasti, et sisemine kontserdimajja ei jääks viimasele minutile ja külastajad saaks vältida liigseid kontakte. Palume kontserdisaali sisenedes ja sealt lahkudes järgida festivali töötajate juhiseid.
  4. Üle 50% täituvusega kontsertidele palume publikul saabuda tavapärasest varem. Vältimaks festivali üldalal liigseid kontakte jaotame külalised fortuuna alusel gruppideks, kes saabuvad alale 40 minutit, 30 minutit ja 20 minutit enne kontserti ning võivad suunduda saali istuma. 
  5. Kohapeal on olemas desinfitseerimispunktid käte puhastamiseks. Desinfitseerimispunktid asuvad Jazzkaare infotelgis, Vaba Lava sissepääsu juures, Vaba Lava saali uste juures, Vaba Lava WC juures, Fotografiska Tallinn sissepääsu juures, Fotografiska Tallinn saali sissepääsu juures, Fotografiska Tallinn WC juures.
  6. Enne ja pärast iga kontserti toimub festivali saalide tuulutamine ning saalide ja WC-de puhastus.
  7. Jazzkaar 2020 publikuga suhtlevad vabatahtlikud kannavad visiire või maske ning infopunktis on kaitseklaas, et nii publikul kui ka vabatahtlikel oleks suhtlemine turvalisem.
  8. Julgustame publikut kasutama visiire või maske. Maskid on saadaval Jazzkaar 2020 infopunktides. 
  9. Häälteavitused ja infoekraanid tuletavad festivali külastajatele kohapeal meelde ohutusmeetmeid meelde.

Artistidele mõeldud "Turvalise festivali juhendis" tuletatakse meelde, et esinema on lubatud ainult terved muusikud. Välismuusikud peavad Eestisse saabudes tegema COVID-19 testi ning kuni negatiivse testi tulemuse saabumiseni peavad muusikud viibima hotellis karantiinis. Kui negatiivne vastus on saabunud, siis võib artist esineda festivalil, vältides ebavajalikke kontakte. Samuti peavad esinejad desinfitseerima käsi ja ei tohi näiteks oma mikrofoni jagada teise lauljaga.