Printsess DianaFoto: Reuters/Scanpix
Inimesed
24. september 2020, 19:28

Lapsehoidja meenutab noort printsess Dianat: ta oli armas laps, punakate põskede ja veidi alla suunatud pilguga

Printsess Diana lapsehoidja Mary Clarke oli vaid 21aastane, kui perekond Spencerite lapsi 1971. aastal hoidma hakkas. Pisikese Dianaga kohtus naine esimest korda, kui tulevasele kuninglikule kooli järele läks, vahendab Express.

"Ta oli armas laps, tõeline Inglise roosinupp, punakate põskede ja veidi alla suunatud pilguga," meenutab Clarke noort printsess Dianat. 

Lapsehoidja sõnul olid teised perega kokkupuutunud töötajad hoiatanud, et Dianal on komme ulakusi teha, mistõttu oli Clarke pidevalt valvel. "Aga minuga ei juhtunud kunagi midagi sellist. Dianale meeldis väga ões olla, eriti koos lemmikloomadega," sõnab Clarke, kes käis lastega tihti rannas, basseinis ning pargis mängimas. Lapsehoidjal oli üle kuuekümne konkurendi, kes kõik Spencerite lapsi hoida soovisid.

Pärast seda, kui Diana ema Frances isa Johnnie Spencerist lahutas, jätkas Clarke perekonna laste hoidmist veel neli aastat. Varem avalikustatud raamatutes on öeldud, et Diana elas vanemate lahutust rakselt üle. Lapsepõlve traumast ja ema kaotamisest on rääkinud ka printsessi vend Charles Spencer. Lapsehoidja midagi sellist aga sugugi ei mäleta: "Diana ema oli imearmas inimene. Lapsed veetsid temaga palju aega koos ja neil oli alati imetore."

Lapsehoidja sõnul polnud Diana lapsepõlv sugugi raske ja leiab, et mõlemad vanemad said lahutusega suurepäraselt hakkama. Diana vanemad lahutasid 1967. aastal ja  ema käis kaks korda kohtus, et laste hooldusõigus endale saada. Mõlemal korral Frances kaotas.