Vaadates tõsielusarja „Rannamaja“, hakkavad hoopis silma joomine, intriigid, isegi endast teistsuguste mõnitamine. Foto: Andres Varustin
Seisukoht
24. september 2020, 18:31

Seisukoht | Õuduste sügis: koroona, Alaver ja „Rannamaja“

Nii nagu tänavune kevad tuli kõigile teistmoodi kui varem, saab koroona tõttu sama öelda sügise kohta. Viirus muudkui tõstab pead ja teine laine pole veel saabunudki. Suvine teatud vabadus oli kui näilise heaolu periood. 

Selles segaduse ajas on hakanud otsustajatel vahepeal ka „katus sõitma“. Isehakanud viroloogid otsustasid näiteks erineda ülejäänud maailmast ja jätta Eesti tippspordile erandid tegemata. Kuigi sportlased elavad niigi n-ö mullis, on suur oht, et Eesti jalgpallikoondis peab lähiajal loobuma kodumängudest. Aga Telliskivis käib pidu ikka edasi...

Koroonauudiste vahel jahmatas sel nädalal avalikkust omaaegse rahvuskangelase Mati Alaveri kohtutoimiku avaldamine. Alaveri sõnumid, meilid ja päevik annavad aimu, et ta roll dopinguskeemides oli arvatust palju laiahaardelisem. 

Nagu viitas psühholoog Voldemar Kolga: Alaver ise on mõnes mõttes oma tegutsemisega nõukogude süsteemi ohver. Nüüd on teised ajad, uus põlvkond on nõukaaja valskusest puhas. Või kas ikka on? Vaadates tõsielusarja „Rannamaja“, hakkavad hoopis silma joomine, intriigid, isegi endast teistsuguste mõnitamine. Samas lõpuks sõltub kõik sellest, millist kanalit vaadata: „Rakett 69“ ja „Klassikatähed“ annavad ikkagi põhjust näha Eesti tulevikku optimistlikult.