Henessi SchmidtFoto: Robin Roots
Inimesed
24. september 2020, 15:54

Henessi Schmidt: tahaks arvata, et näitlejana võin veel kõike olla

"Tunnen, et minus on väga palju erinevaid külgi. On see tüdruk, kes käib metsas ja tahab maailma päästa, kindlasti on natuke ka selline pätitüdruk, kellele meeldib krutskeid teha," kirjeldab "Vikerhommikus" iseennast näitleja Henessi Schmidt.

"Minus on ka romantikut, lootuslikku optimisti ja mõnusat melanhoolikut. Ma arvan, et ise ei oska näppu peale panna," lisab Henessi. Aga see, milline on ta inimesena ja milline näitlejana, kaks erinevat asja. "Näitlejana olen noor ja tahan kõike väga teha, katsetada, proovida. Tahaks veel arvata, et näitlejana võin veel kõike olla."

Henessile meeldiks väga välismaal elada. "Mulle tundub, et noore inimesena peabki kutsuma. Tahaks kõike ju proovida, katsetada ja näha, mis võimalik. Loodan väga, et saan kunagi ka väljaspool Eestit teha mingeid põnevaid projekte," sõnab ta.

Näitleja senistest suurtest rollidest võib välja tuua näiteks Maie filmis "Talve" ja Julia lavastuses "Romeo ja Julia". "Olen siiani teinud või vähemalt püüdnud teha kõiki oma valikuid südame ja sisetunde järgi. Siiani see on kuidagi toiminud. Sees tunned ära, kas peaks vastama jaatavalt või eitavalt ja kuhu suunas tahad liikuda," selgitab Henessi rollide valiku tagamaid. Ta lisab, et tunneb end kaamera ees mugavalt ja naudib filmide tegemist väga, kuid ennast hiljem ekraanilt vaadata on natuke ebamugav. "Kui järsku näed iseennast niimoodi kõrvalt, on see on võõras."

Lisaks näitlemisele tegutseb Schmidt aga ka DJ-na. "Meil on selline kooslus nagu Pätikiisud, paneme roosad leopardinahksed kostüümid selga, pikad patsid pähe ja lükkame Scooteri peale või laseme midagi 90-ndatest," räägib ta. "Sellistel pidudel käib väga lõbus seltskond. Ei pea end tõsiselt võtma. Saab meenutada, nostalgitseda ja see on ka mõnusalt irooniline."

Lisaks naudib naine metsas jalutamist ja ravimtaimede korjamist. Ka mitmeid eluks vajalikke asju, nagu näiteks hambapastat, meeldib talle ise valmistada. "Ma üritan väga palju ise valmistada. Eelkõige just sellel põhjusel, et vähem plastikut ja pakendeid tarbida. Kõik võiks olla võimalikult looduslähedane ja soovin teada, mis on toodete sees, mida kasutan." Kõikidel ei pruugi olla samad prioriteedid, kuid oma käitumisega üritab Henessi loodust rohkem hoida, teistele ta sellist eluviisi peale ei suru.