Sinead O'Connor Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
24. september 2020, 13:20

KANNAPÖÖRE: Sinead O'Connor tahab saada surma-ämmaemandaks

Iiri superstaar Sinead O'Connor on pärast heitlikke aastaid võtnud käsile õpingud, et saada tervishoiuhooldajaks. "Tahan saada nii-öelda surma-ämmaemandaks," seletab ta ajakirjas MOJO.

53aastane lauljanna käis Ameerikas vabatahtlikuna töötamas programmis No Veterans Die Alone (ingl k – ükski veteran ei sure üksi) – selle paneb Sinead pealkirjaks ka oma uuele albumile. "Mõte on selles, et oled ilma pereta sõduritele see, kes suremise ajal nende kõrval on. Tunnen sügavalt, et tahan seda teha." Surma-ämmaemandaks kutsutakse selliseid hooldajaid seetõttu, et nende töö sarnaneb sünnitaja abistaja omaga. 

Sinead avaldab järgmisel aastal oma memuaarid, mis ta kirjutas õigupoolest juba viis aastat tagasi. Ise ta raamatut lugeda ei taha. "Olen teraapias palju raha maksnud, et kõike unustada," viitab ta suurtele hingelistele üleelamistele. 

Mullu naasis O'Connor üle pika ajal muusika juurde. Ta nimetab põhjuseks raha. "Mul eemaldati 2015 emakas ja samal aastal jäi üks mu lastest väga haigeks... Jäin ka ise väga haigeks ja mul kulus kosumiseks viis aastat. Ma ei saanud töötada, olin haiglas kaheksa kuud, eelmise aasta maini, ja kui välja tulin, oli mul arvel 8000 dollarit ja sain kohe 2000dollarilise gaasiarve. See pani mind kibekähku tööle naasma."