Aasta ema 2013 tiitliga pärjatud Malle Kobin kaebas süüdimõistva kohtuotsuse edasi. Foto: Tiit Blaat / Ekspress Meedia
Krimi
24. september 2020, 13:42

Aasta ema Malle Kobin kaebas vangimõistmise edasi

2013. aastal aasta ema tiitliga pärjatud Malle Kobinile esitati tänavu veebruaris ränk süüdistus, et ta on nelja aasta jooksul väärkohelnud viit kasulast. Augustis mõistis Pärnu maakohus Kobini süüdi omastamises, alaealistelt seadusliku aluseta vabaduse võtmises ja nende kehalises väärkohtlemises. Kuritegude eest mõisteti talle liitkaristuseks neli ja pool aastat reaalset vangistust.

Malle Kobin kohtus end üheski kuriteos süüdi ei tunnistanud. Ta kinnitas, et ei ole kedagi lastest löönud, tema käsul pole keegi pidanud karistusena tunde püsti seisma ning samuti ei ole ta kelleltki ruumi sulgemisega vabadust võtnud. Omastamise süüdistust selgitas ta asjaoluga, et noor, kes tema juurest ära kolis, varastas temalt raha, mistõttu hoidis ta asju läbirääkimiste ajal enda juures.

Kobini kaitsja vandeadvokaat Aivar Ennok kaebas kohtuotsuse edasi Tallinna ringkonnakohtusse. Asi vaadatakse läbi apellatsiooni piires ning istungile on kutsutud süüdistatav, tema kaitsjad ning prokurör. Ühtlasi on neil ainsana kohustus istungil osaleda, kuid vastavalt seadusele on siin ka omad erisused. 

Kannatanutele ja nende esindajatele on istungi toimumise ajast teatatud.

Süüdistatav ei pea istungist osa võtma, kui ta on kohtukutse ja apellatsiooni koopia kätte saanud ning kohtule teatanud, et ta ei soovi istungil osaleda.

Kohus on määranud vaadata asi läbi suulises menetluses 13. oktoobril.