Video: Martin Ahven
Inimesed
23. september 2020, 15:19

ÕL VIDEO | Brigitte Susanne Hunt jooksis esimest korda poolmaratoni: Eesti seksikaima naise auhind sai nüüd auga välja teenitud

Raadiohääl andis aprillis lubaduse, et kui võidab Eesti meelelahutusauhindadel seksikaima naise tiitli, läbib ta sügisel poolmaratoni. Tiitel võidetud, polnud lubadusest enam viisakas taganeda. 


„Praegu ma ei ole üldse närvis, saab kaelast ära selle lubaduse. Mõtlesin juba, et annaks uue lubaduse – kui minust saab aasta sportlik tegija, siis panen täismaratoni. Aga ei, ma ei ütle seda, ma ei anna seda lubadust!“ naljatab Brigitte. Kindlasti soovib ta jooksmise ja tantsimisega jätkata ehk poolmaratoni läbimine on ainult algus.


Intervjuu ajal helistas Brigittele Skyplus, kes samuti uuris, kuidas ta end enne jooksu tunneb. „Olen elevil ja loodan, et mul ei lähe kõht lahti,“ sõnas ta Andi Raigile. Raadiohääl saatis enda asemel Skyplusi eetrisse oma kallima Indrek Mägi – Brigitte süüdistab oma lubaduse andmises hoopis teda. „Ma pean sõimama seda inimest, kes ei suuda kantseldada, et üks purjus naine ei annaks lollakaid lubadusi.“


„Nüüd ongi kell saanud kolm. Davaika!“ sõnab Brigitte ja asub reipal sammul poolmaratoni ehk 21,1 kilomeetri pikkust distantsi jooksma.

„Ma ei viitsi olla ainult see, kes räägib seksist, meigist ja suhetest.“


Kaks tundi hiljem jõuab Brigitte tempokalt finišisse ja heidab hingetõmbeks asfaldile. Paari minuti möödudes on ta sama energiline kui enne jooksu. „Ei olnudki tegelikult nii hull. Esimesed 35 minutit oli tüütu, et appi, kolm korda sama palju veel. Siis oli küll tunne, et ei jõua. Kui tund sai täis, läks juba päris ludinal. Sammud harjusid ära,“ kirjeldab raadiohääl. „Lõpus, kuskil 17 kilomeetri pealt hakkasid põlved valutama. Ilmselt seepärast, et mul on põlvekasvaja olnud. See veidi segas, aga samas on see välja mõeldud takistus, tegelikult ei olnud nii raske. Nüüd, paar minutit hiljem, on küll tunne, et noh, teen maratoni ka ära?“ lausub Brigitte naerulsui.


Brigitte eesmärk oli poolmaraton lihtsalt ära joosta. „Ma ületasin oma ootusi – üks sekund alla tunni. Eesti seksikaima naise tiitel on auga välja teenitud. Lubasin ja tegin.“


Kust selline pöörane idee alguse sai? „See oli aprillikuu rahulik lauamänguõhtu sügaval koroonaajal. Peika suguvõsa on sportlikke inimesi täis ja mõtlesin, et võiks kuidagi oma sportlikkust rakendada,“ tunnistab ta. „Mu isa on tegelikult sportlane olnud. Ma ei viitsi olla ainult see, kes räägib seksist, meigist ja suhetest. Nii tuligi idee, et kui minust saab Eesti seksikaim naine, siis jooksen poolmaratoni,“ tõdeb Brigitte, et tal oli vaja tõelist motivatsiooni – kui ta tervele Eestile lubab, siis teeb selle päriselt ära ka. 


Kas tasub anda purjus peaga selliseid lubadusi? „Kusjuures tasub küll. Ma ei ole kunagi olnud see inimene, kes sportlikku elustiili promoks, aga mulle meeldib, et see on saanud minu brändi omaks,“ kinnitab Brigitte ja lisab, et tahaks tulevikus kindlasti veel väljakutseid vastu võtta.