Liisi KoiksonFoto: Erki Parnaku
Inimesed
23. september 2020, 12:16

Liisi Koikson teise lapse tulekust: selgitame Ellale, et ta on varsti suurem õde ja eeskuju väiksemale

"See ei ole uudis, et ma ei ole oma kehas enam üksinda ja eks selle tähe all eriolukord mööduski. Kõik kohustused, mis märtsis olid, langesid ära ja sain olla diivanirežiimil," ütleb Liisi Koikson "Vikerhommikus" ja lisab, et koroonaviiruse algus langes raseduseperioodi, kus enesetunne veidi uimasem.

Siiski õnnestus Liisil suvel ka juba kontserte anda ja taas lavadele astuda. "Suuremas maaiilmapildis on see vist suur privileeg, et meil üht-teist toimunud on. Olen oma muusikuid näinud ja on tekkinud uus tänutunne, et seda ma tahangi teha. Kui pikaks ajaks võetakse ära asi, mis muidu tundus nii normaalse, mõistad, et seda on sulle ikkagi vaja," räägib laulja.

Liisi on karjääri jooksul teinud väga erinevat muusikat. "Mul hakkab päris kiiresti igav: ma ei tea, kas enda häälega või tahan lihtsalt, et oleks midagi uut," tõdeb ta. Seetõttu on Koikson vastu võtnud ka palju erinevaid projekte. "Selle klausliga, et proovime ja vaatame, mis saab. Ei saa öelda, et ma nüüd tohutuid riske võtaksin, aga mulle meeldib juba see, et mingisugused väga head muusikud, kellest ise pean lugu, kutsuvad mind oma projekti."

Laulja peres kasvab 2016. aastal sündinud tütar Ella. "Minu meelest on lapsed üleüldse andekad. Kui sa ei piira neid enda täiskasvanuliku loogikaga, tulevad nad tihtipeale isegi paremate ideedega välja, kui sul endal," sõnab Koikson ja tõdeb, et ei taha panna oma lapsele pinget peale. "Ma ei ole teda kuskile laulukonkursile kirja pannud, aga mulle meeldib, kui ta ise hakkab laulma mingit lugu, mis lasteaias on õppinud."

Ella ootab väga innukalt väiksemat õde või venda. "Valmistame teda vaikselt ette, et tema on nüüd suurem, saab õpetada ja olla eeskuju väiksemale. Eks, kui see hetk kätte jõuab, näeb, mis reaalsus tegelikult on – olen teiste vanemate käest kuulnud, et selle kõige olulisema ja nunnuma positsiooni käest ära andmine ei ole kindlasti lihtne."