Vasakult: Aleksei Kupavõh (bass), Vasiliy Garenskih (soolokitarr), Egor Grachev (laulja), Aleksandr Titov (trummid), Jevgeni Mihejev (kitarr)Foto: Egon Ligi
Noortebänd
18. oktoober 2020, 10:11

Noortebändi finalist УE: oleme lihtsad kutid, kes tõmbavad nädalavahetusel nahktagid selga

Sügisel toimub taas Noortebändi konkurss, kus noored muusikud saavad end avalikkusele tutvustada ja proovile panna. Toome teieni intervjuud tänavuste poolfinalistidega.

Tutvustage end -– kes olete ja kust tulete?

Me oleme УE Narvast ja mängime alternatiivrokki. Mõned meist on teinud muusikat peaaegu neli aastat, teised ainult ühe. Kui varem kohtusime niisama, siis nüüd on muusikast saanud peamine põhjus, miks kokku tuleme.

Kirjeldage oma loomingut – mis žanri end liigitaksite, millest lood räägivad, kes on teie suurimad eeskujud/mõjutajad?

Meie muusika on segu klassikalisest alternatiivrokist ja pungist. Kirjutame peamiselt armastusest ja meie debüütalbum on terviklik lugu, mis räägib ühe mehe armastusest.

Millega te igapäevaelus tegelete?

Õpime ja töötame lihtsatel ametikohtadel, aga nädalavahetustel paneme jalga teksad ja selga nahktagid, silume juuksed ja lähme proovi. Esmaspäevaks oleme jälle viis lihtsat Narva kutti.

Mis on teie esimesed mälestused seoses muusikaga?

Raske öelda, meil kõigil on need mälestused erinevad. Kuid meie esimene ühine mälestus on 2019. aasta suvest, kui basskitarrist kutsus meid kõiki juuni keskel kokku, et koos musitseerida. Tulemus kõlas väga hästi arvestades, et võõrad inimesed mängisid esimest korda koos. Nüüd oleme sõbrad, kes on seotud armastusega muusika vastu.

Kui vanalt te muusikaga tegelema hakkasite?

Oleme kõik päris kaua pille mänginud, laulja on sõnu kirjutanud umbes kaks aastat. Nüüd õpime ja areneme koos.

Kuhu te oma muusikaga jõuda soovite?

Unistame plaadi tegemisest ja Venemaale tuuritama minemisest. Unistame närusest raiderist [esinejate soovinimekiri], kus meie bäkkaris [backstage - lavatagune ruum] on halvaks läinud puuviljad ja viin. Tahaksime teha täiesti teistsugust muusikat sellest, mida oleme minevikus teinud või mida üldse keegi teine on teinud.

Miks on Noortebändil osalemine noortele ja alustavatele muusikutele oluline?

Me ei lähe sinna võistlema, sest see on muusika, mitte kaugushüpe. Tahame lihtsalt inimestele näidata, et Ida-Virumaal tehakse samuti lahedat muusikat, olgugi, et see on vene keeles.

Mis võiks teile konkursil võidu tuua ehk mis eristab teid teistest poolfinalistidest?

Arvatavasti meie vene ausus. Me oleme ausad oma muusika, sõnade ja kuulajatega. Me ei ürita kedagi jäljendada, me oleme päris inimesed kitarridega.