Pääru Oja filmi "Viimased" võtetelFoto: Martin Ahven
Film
20. september 2020, 11:55

VIDEO | Pääru Oja võtetel juhtunud õnnetusest: abi saamine võttis 40 minutit

Pääru Oja, kes teeb kaasa Veiko Õunpuu filmis „Viimased“, murdis võtetel rangluu. Kuna filmivõtted toimusid mägedes, võttis ka abi saamine omajagu aega.

Oja räägib, et õnnetus juhtus, kui nad pidid kivide peal jooksma. Tema jalg jäi aga kivide vahele kinni ja ta kukkus nii õnnetult, et murdis rangluu. „Kuna vahemaad olid Lapimaal väga pikad, siis meie hakkasime ühelt poolt sõitma ja kiirabi teiselt poolt vastu sõitma. See võttis aega umbes 40 minutit. Valu ma ei tundnud, ma ei saanud lihtsalt kätt üldse liigutada. Kui kiirabi nägin, siis oli kõik, ma ei saanud enam autost välja. Nad tegid mulle süsti ja ma arvan, et see oli morfiin, sest järgnev oli väga põnev,“ meenutab ta.

„Kuna rangluu ei kinnitu ühegi lihase külge, pandi sinna metallplaat, mis asendab luud. See oli valus, aga sain valuvaigisteid ja juba nädala pärast filmisime edasi ja sõitsin mootorrattaga. Sel ajal hakkas Veiko soomlastega rohkem improviseerima ja nad läksid stsenaariumist eemale. Film kujunes selle ajaga väga palju rohkem selliseks, nagu see on,“ avaldab Pääru.

Oja kaotas filmirolli jaoks ka väga palju kaalu. „Veiko ütles, et poiss võiks olla pinges ja ma ei osanud seda võtta teisiti kui füüsiliselt. Keegi ei käskinud mul seda teha, aga kaotasin 10 või 11 kilo. See ei ole nii raske, eriti, kui sul on selleks aega ja tead, et sellest sõltub midagi.“