5MIINUST Telliskivi kvartalisFoto: Martin Ahven
Üritused
20. september 2020, 10:40

GALERII | 5 aastat 5MIINUST: kohutavast kahesest on saanud tõsiseltvõetav poistebänd

Viis aastat tagasi avalikkust šokeerinud bänd 5MIINUST on viie aastaga teinud tõsise edasimineku – kui algusaegadel nautisid nende „rämmareid“ peamiselt varases täiskasvanueas noormehed ja neiud, siis nende viiendale sünnipäevakontserdile tuleb külalisi, kelle vanus varieerub koolieast keskeani.

Algselt Patarei merekindluses toimuma pidanud kontsert toimub suurenenud koroonaviiruse leviku tõttu Telliskivi kvartalis, et inimestel oleks rohkem ruumi teistega distantsi hoida. Seda ka tehakse, välja arvatud muidugi täiesti lava ees. Iga soovija saab sisenedes kaasa haarata ühekordse maski, lisaks on igas müügipunktis käte desinfitseerimise võimalus.

Maske kannavad kontserdil paljud, sest õnneks või kahjuks on sellest saamas uus normaalsus. Minu tähelepanu haaravad kaks neiut, kes kannavad maske, kuid suudavad valjus muusikas siiski omavahel suhelda. Mina mäletan, et suurtel kontsertidel lugesin peamiselt ikkagi kaaslase huultelt, mida ta mulle öelda üritab, kuid neiud tõestasid, et valjus keskkonnas saab väga edukalt ka maske kandes suhelda.

Nagu sünnipäevade puhul ikka, tähistatakse seda koos sõpradega. Ka 5MIINUST on peole külalisi kutsunud - laval astuvad üles Genka, Villemdrillem ja Elina Born, Pluuto, Koit Toome, Reket, Nublu ja Jüri Pootsmann.

Viienda sünnipäeva puhul tuleb esitusele läbilõige bändi hittidest, kuid on näha, et rahva kütavad tõeliselt üles ikkagi nende viimased hitid. Mehi näeb laval vähemalt kolmes erinevas kostüümis, tüüpilised esinemisriided muutuvad loo „Paaristõuked“ ajal talveriieteks ning värskeimat hitti „Loodus ja hobused“ tullakse esitama samas kostüümis, mida võib muusikavideos näha. „Mida v****, mul on taskus dünamiit,“ leiab Kohver laval mantlitaskust ka väikse üllatuse.

„Loodus ja hobused“ on lausa nii edukas, et loo lõpus sõnab emotsionaalne Sir Lancelot „T***, see oli mega ilus.“ Paistab, et ka publik arvab seda, sest üle väljaku kostub ainult „Korrata!“. Sünnipäevalapsed pole kadedad ja otsustavadki loo uuesti esitada.

5MIINUST on juba mõnda aega rääkinud, et on oma algusaastate ropust kuvandist eemale liikunud, püüdes uue loominguga laiemat publikut. Kontserdi ajal nende kostüümidraamat vaadates taban end mõttelt, et 5MIINUSest, kes oma kunagiste laulusõnade ja ilma filtrita sõnavõttude poolest oli kohati justkui kohutav kahene, on saanud Eesti populaarseim boyband – neil on tohutult naisfänne, igal bändiliikmel on oma hüüdnimi, igaühel on lugudes oma salm ja rambivalguse võimalus ning nüüd vahetavad nad ka kontserdi ajal riideid. Puudu on ainult koreograafia. Äkki saab seda näha nende kümnendal sünnipäevakontserdil.