Ahoy keskus Rotterdamis. Foto: Reuters/Scanpix
Saund
19. september 2020, 14:00

Eurovision 2021: kas käiku läheb stsenaarium A, B, C või D?

Koroonapandeemia võttis Hollandilt võimaluse korraldada üle 40 aasta Eurovisioni lauluvõistlust, kuid 2021. aastal peaks muusikapidu kindlasti toimuma. Loe, kuidas!

Veebikülje Eurovision.tv teatel on Euroopa Ringhäälingute Liit ja Madalmaade riikliku ringhäälingu kanalid NPO, NOS ja AVROTROS järgmise aasta Eurovisioni laabumiseks välja töötanud neli stsenaariumi. 

Stsenaarium A: tavapärane Eurovisioni lauluvõistlus

Ideaalis toimub Eurovision järgmise aasta mais Rotterdami Ahoy Arenal nagu igal aastal - kõik sõltub koroonapandeemia arengust. Poolfinaalid toimuvad 18. ja 20. mail ning finaal 22. mail. Kõik lauljad ja delegatsioonid on kohal, antakse üheksa kontserti (koos peaproovidega) täismajale ning kavas on arvukalt tegevusi Rotterdamis ja selle ümbruses. 

Stsenaarium B: pikivahe hoidmisega Eurovision 

Kõik lauluvõistlusel osalejad peavad üksteisest 1,5 meetri kaugusele hoidma. Üheksa kontserti toimuvad plaanipäraselt. Publik on areenil, kuid distantsihoidmise lastakse saali vähem rahvast. Nende vahel, kes on pileti juba soetanud, korraldatakse loosimine. Kaotajatele makstakse piletiraha tagasi. Delegatsioonide suurus on piiratud. Tegevused Rotterdamis ja selle ümbruses kohandatakse vastavalt olukorrale.

Stsenaarium C: reisipiirangutega Eurovision

Ahoy Arenal kehtib stsenaarium B. Kui mõni delegatsioon ei saa Rotterdami sõita, esineb artist omaenda kodumaal. Need artistid, kellele reisipiiranguid pole kohandatud, esinevad Ahoy Arenal otse. Kõik etteasted põimitakse ühiseks sõuks. 

Stsenaarium D: Eurovision eriolukorras

Kui Madalmaadel peaks uuesti kehtestatama eriolukord, toimub Eurovision ilma publikuta ning ilmselt ka lisasündmusteta. Osalejate etteasted tulevad nende kodumaalt ja miksitakse ülekandes kokku. 

Eurovision.tv teatel langetatakse otsus, milline stsenaarium käiku läheb, olenevalt 2021. aasta esimeste kuude koroonaolukorrast.

Lauluvõistluse tänavune lööklause "Open Up" kehtib ka järgmisel aastal. Teleülekannet juhivad Chantal Janzen, Jan Smit, Edsilia Rombley ja Nikkie de Jager (NikkieTutorials), kes pidanuks olema tänavuse lauluvõistluse konferansjeed ning kes juhtisid maikuist asendussaadet "Eurovision: Europe Shine A Light".