Amy LocaneFoto: VIDA PRESS
Inimesed
18. september 2020, 14:00

Aastaid tagasi inimese surnuks sõitnud näitlejanna pandi uuesti vangi

2010. aastal inimese purjuspäi surnuks sõitnud ja selle eest ligi kaks ja pool aastat vangis istunud "Crybaby" ja "Melrose Place'i" näitlejanna Amy Locane sai sama kuriteo eest uue karistuse - kaheksa aastat vabaduskaotust.

USA ülemkohtunik Angela Borkowski saatis Locane'i (48) neljapäeval kaheksaks aastaks trellide taha, sest varasem kohtuotsus osutus liiga leebeks. Osariigi seaduse kohaselt peab näitlejanna ära istuma enam kui kuus aastat, enne kui võib tingimisi vabastamist paluda.

Locane sõitis purjuspäi surnuks 60aastase Helene Seemani ja vigastas tõsiselt tema abikaasat Fred Seemanit. Algselt mõisteti talle kolme aasta pikkune vabaduskaotus, millest ta istus ära ligi kaks ja pool aastat. Hiljem otsustas kohus, et karistus oli olnud liiga leebe. Lesk Fred Seeman tuletas kohtu ees meelde, et Locane ei tunnistanud end toona süüdi. 

"Te langetasite tol päeval teadliku otsuse juua ja jätkasite joomist," nentis Locane'i kaheksaks aastaks vangikongi saatnud kohtunik Borkowski. "Sümptomite ilmnedes mõistsite te, et vajate küüti, kuid ei hankinud seda. Kui te poleks tol õhtul oma sõiduki rooli istunud, poleks seda intsidenti juhtunud."