Synne ValtriFoto: Erki Pärnaku
Inimesed
17. september 2020, 11:02

Synne Valtri muutis nime: oli aeg asi ametlikuks teha (3)

Synne Valtri tegi endale sel aastal väga erilise sünnipäevakingituse ja muutis 18. augustil oma eesnime ametlikult Sünnest Synneks.

Põhjus, miks Valtri seda teha otsustas, on lihtne. „Mul on olnud mitmeid rahvusvahelisi asjaajamisi ja täpitähed on nende puhul pisikeseks takistuseks olnud. Olen ka ise oma nime juba aastaid y-ga kirjutanud, nii et oli aeg endale sünnipäevakingitus teha ja kõik ametlikuks muuta.“

Avaldust esitades pidi ta oma otsust ka põhjendama. „Niisama vist nime vahetada ei lasta, aga ma muidugi ei tea, olen seda ainult korra elus teinud. Kirjutasin ilusti selgituskirja, miks mul seda vaja on,“ ütleb ta.

Nime muutmine võttis aega umbes paar nädalat, kuid pärast seda tuleb teha ka uued dokumendid, kus muudetud nimi kajastuks. Tänaseks on Synnel ka kõik uue nimega dokumendid käes.

Mis saab aga siis, kui Valtri peab hakkama endale telefoni teel aega broneerima – kas ta kavatseb hakata rõhutama, et ta on Synne y-ga, mitte ü-ga? „Üldiselt ma seda ei ütle, sest inimesed on mu nime juba aastaid nii ühe kui teise tähega kirjutanud. Küll see harjumus ühel päeval tuleb,“ arvab ta.