Kirsti TimmerFoto: Laura Strandberg/Nipiraamat
Õhtulehe horoskoobid
16. september 2020, 18:19

Kirsti Timmer: nõiad ei muuda vägivaldset või joodikust meest (2)

"Ma kuulen pidevalt kurtmist, et mees on vägivaldne ja peksab. Joob või tarvitab narkootikume. Mõni nendest meestest on läinud ka üle igasuguste piiride ja saanud karistada. Midagi ei muutunud. Kõik kordub," kirjutab kaardimoor Kirsti Timmer oma blogis.

"Aga mida teeb see kurtja naine? Tema ei püüa sellest nõiaringist välja rabeleda, ta ei jäta seda meest maha, sest "ega ta ju iga päev ka ei peksa, mõni päev jääb vahele!".See naine tuleb sooviga, et mina tema meest muudaks! Ausalt. No, et võtaks vägivalla mehe seest ära! Päriselt? Mina ei muuda su meest. Nõiavitsa ei ole, ime ei sünni."

Kirsti kirjutab, et ei ole mõtet ühe nõia juurest teise juurde käia, vaid tuleb võtta oma lapsed ja seitse asja ning ära minna. "Ära veereta otsuste tegemist teiste kaela, see on sinu elu. Sina pead tegema otsuse. Muuda oma elu. Astudes tagasi vanadesse rööbastesse ei jõua sa sammugi edasi, kõik kordub. Ma ei tunne kaasa naisele kes lubab end nii kohelda, ma tunnen kaasa nende lastele. Nemad harjuvad sellise eluga ja vägivald, alkohol ja narkootikumid saavad nende elu loomulikuks osaks. Mõtle peaga, naine, millise pagasi sa oma lastele ellu kaasa annad, mis ema sa oled?"

Kirsti ütleb, et tema ei aita neid, kes vanadesse mustritesse tagasi pöörduvad. "Neid ei saa aidata. Mul ei ole mõtet vaadata su kaarte kui sa ise oma elu muuta ei kavatse. Mina seda ei muuda ju."