Tiina TubliFoto: Erakogu
Noortebänd
30. september 2020, 10:00

Noortebändi poolfinalist Tiina Tubli: usun, et minus on kamaluga omanäolisust, krutskit ja lihtsust

Sügisel toimub taas Noortebändi konkurss, kus noored muusikud saavad end avalikkusele tutvustada ja proovile panna. Toome teieni intervjuud tänavuste poolfinalistidega.

Tutvusta end – kes oled, kust tuled, kaua muusikaga tegelenud oled?

Mina olen Tiina Tubli. Naljatades võiks öelda et one-(wo)man band. Olen pärit Viljandist ja elasin viimased neli aastat Taanis; sellest sügisest taas Eestimaa pinnal, Tartus.

Olen muusikaga tegelenud väikesest saati. See oli selline perekondlik ettevõtmine – iga laps mängis mõnd puhkpilli ja käis korralikult muusikakoolis. Tänaseks on muusika minu jaoks lihtsalt olemise kergus ja tundmise küllasus.

Kirjelda oma loomingut – mis žanri end liigitaksid, millest lood räägivad, kes on su suurimad eeskujud/mõjutajad?

Minu looming algab sõnadest ja sõnamängudest. Kirjeldaksin seda nagu Puuluup puuta ja Duo Ruut duota. Mul on looper, mul on hästi lihtne helilooming ja sinna juurde veel tükike eneseirooniat ja lõbus-kurba vanusest tingitud olemist. Eeskujudeks on loop’ijate tipud Tash Sultana, Madison McFerrin, Pastacas; lisaks veel ilusa keelekasutusega Eesti artistid nagu Dagö, Mari Jürjens, Lonitseera, Vaiko Eplik jpt. Oh, neid häid tegijaid on ju palju!

Millega sa igapäevaelus tegeled?

Olen õpetaja. Õpetan Elva gümnaasiumis 7.–12. klassis inglise keelt. 

Mis on su esimesed mälestused seoses muusikaga?

Ema hällilaulud kohe kindlasti. 

Kui vanalt sa muusikaga tegelema hakkasid?

Mina läksin muusikakooli kuueaastaselt, õppisin trompetit. 

Kuhu sa oma muusikaga jõuda soovid?

Mulle väga meeldiks Puuluubiga koostööd teha! Või et Erki Pärnoja ütleks mõnes intervjuus, et talle väga meeldib ja ta soovitaks kuulata sellist noort artisti nagu Tiina Tubli, ma kindlasti punastaks. Aga päeva lõpuks oleks maru tore, kui üks plaat mu loominguga publikuni jõuaks. 

Miks on sinu meelest Noortebändil osalemine noortele ja alustavatele muusikutele oluline?

Eks see on võimalus end nähtavaks teha, panna end proovile, tutvuda teiste omataolistega ja muidugi jääda silma mõnele festivalile/manager’ile. Ja iga sent Spotifys on teretulnud.

Mis võiks sulle konkursil võidu tuua ehk mis eristab sind teistest poolfinalistidest?

Võrdõigusliku korrektsuse nimel oleksin kindlasti sobilik kandidaat esindama neid niigi vähe esindatud naisi. Aga ega ma sellepärast finaali ei taha! Usun, et minus on kamaluga omanäolisust; minus on krutskit ja minus on lihtsust. Nagu ütleb mu hea sõber Raul Markus Vaiksoo, siis olen täpselt nii palju lääge, et ei ole lääge, ja see lihtsalt toimib.