Noel GallagherFoto: Reuters/Scanpix
Inimesed
16. september 2020, 16:05

Noel Gallagher keeldub koroonamaski kandmast

Endine Oasise täht Noel Gallagher on korduvalt noomida saanud selle eest, et ta käib koroonapandeemia ajal avalikes kohtades ilma maskita. Kuid tema trotsib viiruse leviku tõkestamiseks ette nähtud reegleid.

Ühendkuningriigis kohustab seadus kõiki kandma poes ja ühistranspordis suu- ja ninamaski, kirjutab Sky News. Erand tehakse alla 11aastastele lastele ja terviseprobleemidega isikud. Pubides ja restoranides maski ei nõuta. Kuid Gallagher pahandas Matt Morgani veebisaates, et maskinõue rikub tema isiklikke vabadusi. 

"Sõitsin hiljuti Manchesteri ja üks tüüp ütles: "Pange palun rongis mask ette, sest transpordipolitsei tuleb ja trahvib teid muidu tuhande naelaga. Aga süües te maski kandma ei pea.""

Gallagher aga ironiseeris noomijale vastu: "Ah et see rongist läbi kihutav tapjaviirus tuleb mind ründama, aga näeb, et ma söön võileiba, ja mõtleb: ah, las ta jääda, ta ju sööb?"

Oasise tähte on ka poes maski mittekandmise eest noomitud. "Ma eelistan maski mitte kanda ja kui ma viirusega nakatun, siis see on minu, mitte kellegi teise asi." Gallagher on veendunud: kui kõik teised maski kannavad, ei saa tema kuidagi nakkust kinni püüda. Lisaks väitis ta, et teadusuuringute väitel on maski kandmine koroonaviiruse puhul mõttetu. Saatejuht Morgan vaidles talle selles küsimuses siiski vastu.