Kristi Margna jaTeet MargnaFoto: Martin Ahven
Inimesed
16. september 2020, 15:40

GALERII | Need tuntud inimesed on sel aastal lahku läinud (2)

Teisipäeva hommikul plahvatas uudispomm, kui blogija Mallukas ehk Mariann Treimann teatas, et on otsustanud oma kuus aastat kestnud abielule ja kaheksa-aastasele suhtele joone alla tõmmata. Vaatame üle, millised tuntud inimesed veel sel aastal ootamatult lahku on läinud.

Jaanuar

Karl Robert Saaremäe ja Henessi Schmidt

„Praegu, tõtt öeldes, me ei ole enam,“ tunnistab Kroonikale „Talve“ filmis mängiv Karl Robert Saaremäe, et tema teed Henessi Schmidtiga, kellega nad ka filmis paar olid, on laiali läinud.

Jaanus Saago ja Triin Niitoja

Ansambli Revals kitarrist Jaanus Saago külastas Eesti muusikaauhindade galat uue salapärase kallimaga.

Küsimuse peale, kuhu jäi lauljatarist kallim Triin Niitoja, kellega aastaid lava jagati ning kantrimuusika armastust kuulutati, tunnistas Jaanus Kroonikale, et kahtlused on tõesti asjakohased ning tema elus puhuvad uued tuuled. “Tōepoolest meie teed aegu tagasi lahku viisid, polnud draamat, vaid kasvasime kaugeks,” vastas Jaanus viisakalt. Triinust lugu pidades ei soovi ta hetkel rohkem detaile avada.

Veebruar

Eva Maria Laan ja Erik Vallaste

Endine Miss Estonia Eva Maria Laan on loobunud perekonnanimest Vallaste ja tema ärimehest eksabikaasal Erik Vallastel on käevangus juba uus, iraanlannast kaaslane.

Miss Estonia 1994 Eva Maria Laan tunnistab Kroonikale, et nad on Erik Vallastega lahus olnud üle pooleteise aasta ja ta on teadlik ka mehe uuest kaaslasest. 

Eksootilise välimusega Mona Zand saabus Eriku ellu möödunud aasta hilissügisel.

Juku-Kalle Raid ja Jekaterina Koort

Ajalehe KesKus peatoimetaja Juku-Kalle Raid saabus Viljandi ballile oma senise pikaaegse teadlasest armastatu, Aasia eksperdi Jekaterina Koordi ehk Katja asemel hoopis teise naisega – Eesti kunstiakadeemias graafikat õppiva Eleri Muhkeliga.

„Me läksime Juku-Kallega pool aastat tagasi lahku,“ ütleb Jekaterina Kroonikale. „Põhjuseks oli see, et pikaajalised suhted lähevad tihti eri teed.“

Kalle Sepp ja Maria Engel

Laulja ja näitleja Kalle Sepp läheb lahku oma kauaaegsest elukaaslasest, Vanemuise baleriinist Maria Engelist. „Meie teed Mariaga läksid lahku veebruaris. See oli üksmeelne rahulik otsus. Kiire töögraafiku kõrvalt Tallinna-Tartu teljel suhet hoida oli keeruline. Mingit draamat siit otsima ei pea,“ võtab Kalle lahkumineku kokku.

Märts

Uudo Sepp ja Kelly Kivimaa

„Eesti otsib superstaari“ võitjal Uudo Sepal ja ta ekskallimal Kelly Kivimaal täitus märtsi algul aasta kooselu ning tähtsa sündmuse puhul jagas laulja tüdruksõbraga armsat pilti, kus avaldas muu hulgas, kus nad esimest korda kohtusid.

Sepp kinnitab märtsi lõpus aga Elu24-le, et tema suhe Kelly Kivimaaga on lõppenud. Juunis postitab Uudo aga taas Kellyga koos ühiseid pilte ja noored veetsid jaanipäevagi koos.

Aprill

Ott Lepland ja Paula Repp

Laulja Ott Lepland läheb lahku oma kallimast Paula Repist. „Kahjuks me kasvasime lahku. Oleme mõlemad eraeluliselt privaatsed inimesed ja omavahel kokku leppinud, et pikemalt lahkuminekust ei räägi. Elu läheb edasi mõlemal, aga mitte üheskoos. Praegu keskendun loomingule ja suunan energia muusikasse,“ sõnab Ott.

Mai

Hendrik ja Berit Sal-Saller

Muusik Hendrik Sal-Salleri abikaasa Berit teatab 13. mail sotsiaalmeedias ootamatult, et paar on otsustanud 16 aastat kestnud kooselu lõpetada. „Anname teada, et oleme otsustanud oma 16 aastat kestnud koos- ja abielu lõpetada. Jääme alatiseks ühiselt edasi kasvatama oma suurest armastusest sündinud poega ning arusaadavalt teeme kõik võimaliku, et teda selle otsusega kaasneva välise müra eest kaitsta. Seetõttu on see meie ainuke avalik kommentaar teemal. Aitäh mõistmast!“ kirjutab naine.

Teet ja Kristi Margna

Päev hiljem, 14. mail teatab oma pika abielu lõppemisest Facebooki kaudu telemees Teet Margna. „Head sõbrad! Anname teada, et oleme otsustanud oma 18 aastat kestnud kooselu ja abielu lõpetada. Hoiame ja toetame teineteist nii praegusel keerulisel hetkel kui ka tulevikus, liikudes edasi heade sõpradena. Samuti kasvatame ja hoiame ühiselt oma kaht armast tütart, kelle heaolu kaitseks palume anda meie perele meediarahu ja mõistvat suhtumist. Seetõttu on see meie ainuke avalik kommentaar sellel teemal,“ kirjutab Teet.

Juuni

Allan Kress ja Indira

Vabakutseline lavastaja ja näitleja Allan Kress lahutab oma abielu – Panamalt pärit Indirast, kellega ta pidas pulmad 2015. aasta suvel. Allani jaoks on praegu kõige olulisem, et vanemate sassis suhted ei segaks laste turvalisust ega arengut. 

„Kaaslased valivad inimesed oma ellu vabatahtlikult ja vastastikuselt, kuid lapsed oleme siia ellu kutsunud ja kui võtta heaolu aluseks klassikaline peremudel, siis lahkumineku puhul on kõigi esmane kohus leida neile kehvade variantide hulgast parim lahendus. Pole ka välistatud, et juba lahkuminek on parem lahendus,“ kommenteerib Allan Kroonikale.

Laura Kõrgemäe ja Ron Nõmm

Endise missi ja seltskonnatähe Laura Kõrgemäe suhe Ron Nõmmega ei pidanud kuigi kaua vastu – mais oma armastust kuulutanud paar läks lahku. Laura käevangus on juba uus mees. „Lauraga ei seo mind enam midagi,“ ütleb Ron Kroonikale.

Küsimusele, kas nende suhe oli tõsine või pigem väike nali avalikkusele, vastab Ron: „Tõde jääb sinna kuhugi vahepeale. Suhteid on ju igasuguseid erinevaid.“

Juuli

Olga Ivanova ja abikaasa

Endine keskerakondlane ja riigikogu liige Olga Ivanova kinnitab, et lahutab oma seitse aastat kestnud abielu. 35aastane ekspoliitik sõnab, et lahkuminekuks kindlat põhjust justkui polnudki. „Midagi erilist ei juhtunud, kasvasime lihtsalt lahku. Lahutame sõbralikult ning edaspidi tegutseme ühiselt meie poja huvides,“ sõnab Ivanova Kroonikale. Ivanova oli kaaslasega koos kümme aastat, millest seitse abielus.

Robert Rool ja Merilin Septer

Saate „Õhtu!“ saatejuhi Robert Rooli suhe Merilin Septeriga on möödanik. „Vastab tõele, et läksime lahku, aga põhjuseid ei soovi ma avaldada – leppisime nii teise poolega kokku,“ tunnistab Robert Kroonikale. „Kuigi lahkuminek on ikka natuke aega tagasi toimunud, on see teisalt siiski veel üsna värske teema…“

August

Siret Kotka ja Risto Rauamäe

Riigikogu liikme Siret Kotka eraelul näib olevat needus peal – kui endine abikaasa Martin pettis teda, siis hiljutise kaaslase Risto Rauamäe armastus muutus ahistavaks. „Ta jälitab mind, valetab ja pommitab sõnumitega. Olen mõelnud suisa elukoha vahetamisele,“ pihib Siret Kroonikale.

Kadri Simson ja Teet Soorm

Kadri Simson tuleb 20. augustil roosiaia vastuvõtule koos endise abikaasa Priit Simsoni õe Piretiga. Kas aasta alguses toimunud juhtum keegliklubis ja et koroonaajal ei saanud nad neli kuud silmast silma kohtuda, said Kadri ja Teedu suhtele saatuslikuks, sel teemal ei peatu kumbki osapool.

September

Mariann ja Kardo Treimann

Eesti populaarseim blogija Mallukas ehk Mariann Treimann, kes on kuus aastat abielus olnud oma laste isa Kardoga, annab blogis teada, et lahutab. 

„Me tegelesime kahjuks lihtsalt liiga pikki aastaid mitte tülitsemisega, millest ma siin blogiski suure suuga rääkinud olen, aga ma ei saanud ise aru, et mitte tülitsemine tuleb lihtsalt meievaheliste teemade ignoreerimisest ja probleemide vältimisest. Ja nii juhtuski, et enne, kui ma isegi aru sain, olid aastad möödas ja kõik need tunded hakkasid mul juba viiel erineval moel üle ääre ajama,“ tunnistab Mallukas.

„Ma ei osanud seda oodata, et kohe lahku läheme. Ma pigem arvasin, et igas suhtes võib tulla selliseid proovile panemise hetki, ja kui see tuleb, siis saame hakkama, räägime ja läheb kõik jälle jonksu. Aga kahjuks oli asi juba nii kaugele läinud, et polnud võimalik enam asja parandada,“ räägib blogija abikaasa Kardo.